Wpisy otagowane „krem budyniowy”

  • 鈔oda, 01 kwietnia 2015
    • Kruche babeczki kurczaczki wielkanocne

      Kruche babeczki kurczaczki wielkanocne

      Sk豉dniki na babeczki:

      • 1 szklanka m彗i pszennej
      • 100 g sch這dzonego mas豉
      • 1 鄴速ko
      • 2,5 造磬i cukru pudru

      M彗 mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy zimne mas這 i 鄴速ko. Wszystko siekamy no瞠m, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy do lod闚ki na 30 minut.

      Sch這dzonym ciastem wylepiamy foremki do babeczek (u篡豉m ma造ch foremek), wysmarowane mas貫m. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200oC. Studzimy.

      Sk豉dniki na krem:

      • budy waniliowy
      • 400 ml mleka
      • 100 g mas豉

      Budy gotujemy na mleku (je瞠li budy jest bez cukru, to dodajemy 2 造磬i cukru) i studzimy, najlepiej odstawi na noc do wystygni璚ia. Mi瘯kie mas這 ucieramy, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e zimnego budyniu. Ka盥 kolejn 造磬 budyniu dodajemy a poprzednia dobrze po陰czy si z mas貫m.

      Je瞠li masa zwa篡 si, mo積a j jeszcze uratowa, stosuj帷 k徙iel wodn. Wstawi misk z mas budyniow do naczynia z gotuj帷 wod i miksowa, a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie mas wstawi do lod闚ki, by troch st篹a豉.

      Sk豉dniki na dekoracje:

      • posypka - pa貫czki cukrowe 鄴速e
      • posypka - serduszka czerwone
      • 4 kostki mlecznej czekolady (na oczy)

      Czekolad kroimy na mniejsze kawa趾i, przek豉damy do miseczki. Gotujemy wod w garnku, zestawiamy z kuchenki, ustawiamy na garnku miseczk z czekolad. Odstawiamy do rozpuszczenia (oko這 10 minut). Rozpuszczon czekolad przek豉damy do r瘯awa cukierniczego. Obcinamy czubek, powinna powsta dziurka o 鈔ednicy 1mm. Wyciskamy ma貫 krople czekolady na papier do pieczenia. Odstawiamy do zastygni璚ia.

      Kruche babeczki kurczaczki wielkanocne

      Wystudzone babeczki wype軟iamy kremem budyniowym, nast瘼nie obtaczamy w posypce. Dekorujemy serduszkami i kropelkami czekoladowymi.

      Kruche babeczki kurczaczki wielkanocne

      毒鏚這: kruche ciasto - blog Moje Wypieki, dekoracja Pinterest

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      鈔oda, 01 kwietnia 2015 11:49
  • poniedzia貫k, 03 listopada 2014
    • Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym

      Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym

      Sk豉dniki na babeczki:

      • 1 szklanka m彗i pszennej (odejmujemy 2 造磬i m彗i i w to miejsce dodajemy 2 造磬i kakao)
      • 100 g sch這dzonego mas豉
      • 1 鄴速ko
      • 2,5 造磬i cukru pudru

      M彗 mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy zimne mas這 i 鄴速ko. Wszystko siekamy no瞠m, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy do lod闚ki na 30 minut.

      Sch這dzonym ciastem wylepiamy foremki do babeczek (u篡豉m ma造ch foremek), wysmarowane mas貫m. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200oC. Studzimy..

      Sk豉dniki na krem:

      • budy waniliowy
      • 400 ml mleka
      • 100 g mas豉

      Budy gotujemy na mleku (je瞠li budy jest bez cukru, to dodajemy 2 造磬i cukru) i studzimy, najlepiej odstawi na noc do wystygni璚ia. Mi瘯kie mas這 ucieramy, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e zimnego budyniu. Ka盥 kolejn 造磬 budyniu dodajemy a poprzednia dobrze po陰czy si z mas貫m.

      Je瞠li masa zwa篡 si, mo積a j jeszcze uratowa, stosuj帷 k徙iel wodn. Wstawi misk z mas budyniow do naczynia z gotuj帷 wod i miksowa, a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie mas wstawi do lod闚ki, by troch st篹a豉.

      Za pomoc r瘯awa cukierniczego nape軟iamy wystudzone babeczki. Dowolnie dekorujemy.

      Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym

      毒鏚這 babeczek: blog Moje Wypieki

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (1) Poka komentarze do wpisu „Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 03 listopada 2014 12:59
  • wtorek, 04 lutego 2014
    • Snickers

      Ciasto Snickers kajmak orzechy

      Sk豉dniki na kruche ciasto:

      • 3,5 szklanki m彗i
      • 0,5 szklanki cukru
      • 20 dag margaryny
      • 3 jajka
      • 2 造瞠czki sody
      • 3 造磬i miodu

      Sk豉dniki na krem:

      Sk豉dniki na mas orzechow:

      Dodatkowo:

      • kajmak

      Sk豉dniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 3 cz窷ci. Blach (40cm x 25cm) wyk豉damy papierem do pieczenia. Cz窷ci wa趾ujemy, wyk豉damy na 3 blachy. Na wierzch jednej cz窷ci wyk豉damy mas orzechow (sk豉dniki na mas orzechow gotujemy razem). Kruche placki pieczemy w temperaturze 170oC przez oko這 20-25 minut. Placek z mas orzechowa pieczemy do momentu, a masa orzechowa nabierze z這tego koloru.

      Krem

      1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do reszty mleka dodajemy obie m彗i i mieszamy, wlewamy do gotuj帷ego mleka, ci庵le mieszamy, a do zg瘰tnienia. Studzimy, najlepiej odstawi na noc do wystygni璚ia.

      Mi瘯kie mas這 ucieramy, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e zimnego budyniu. Ka盥 kolejn 造磬 budyniu dodajemy a poprzednia dobrze po陰czy si z mas貫m.

      Je瞠li masa zwa篡 si, mo積a j jeszcze uratowa, stosuj帷 k徙iel wodn. Wstawi misk z mas budyniow do naczynia z gotuj帷 wod i miksowa, a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie mas wstawi do lod闚ki, by troch st篹a豉. 

      Uk豉damy ciasto: kruchy placek, krem budyniowy, kruchy placek, kajmak, kruchy placek z mas orzechow.

      Ciasto jest najlepsze na drugi dzie, jak kruche ciasto zmi瘯nie.

      毒鏚這: blog Kuchnia pachn帷a bzem

      Ciasto Snickers kajmak orzechy

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (3) Poka komentarze do wpisu „Snickers”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      wtorek, 04 lutego 2014 13:23
  • poniedzia貫k, 16 grudnia 2013
    • Ciasteczka - Grzybki

      Ciasteczka grzybki

      Sk豉dniki na ciasto:

      • 0,5 kg m彗i
      • 250 g mas豉
      • 1 szklanka kwa郾ej 鄉ietany

      Sk豉dniki na nadzienie:

      • 400 ml mleka
      • 1/2 szklanka cukru
      • 100 g mas豉
      • 2 jajka
      • 2-3 造磬i m彗i ziemniaczanej

      Dodatkowo:

      Ciasto

      Wszystkie sk豉dniki na ciasto szybko wyrabiamy, gotowe ciasto wk豉damy na godzin do lod闚ki. Sch這dzone ciasto dzielimy na 3 cz窷ci (kapelusze, blaszki, trzonki).

      Cz窷 na kapelusze wa趾ujemy na grubo嗆 3 mm, wycinamy kr捫ki. Uk豉damy je na nat逝szczonych i obsypanych odrobina m彗i, zewn皻rznych cz窷ciach foremek do babeczek.

      Cz窷 na blaszki r闚nie wa趾ujemy na grubo嗆 3 mm, wycinamy kr捫ki. Nast瘼nie na 鈔odku ka盥ego kr捫ka wycinamy otworek, ja robi豉m to no篡kiem.

      Z cz窷ci ciasta przeznaczonej na blaszki, formujemy trzonki. Jeden koniec ma by w御ki, tak by pasowa do wyci皻ego otworu w blaszkach. Drugi koniec maczamy w bia趾u, a nast瘼nie w maku.

      Ciasteczka grzybki

      Ciasteczka grzybki

      Wszystkie cz窷ci ciasteczek pieczemy w temperaturze 180oC, przez oko這 15-20 minut, a si zarumienia.

      Nadzienie

      Mleko gotujemy z cukrem i mas貫m. W misce miksujemy jajka z m彗 i dodajemy do gotuj帷ego si mleka, ci庵le mieszaj帷. Masa powinna by g瘰ta.

      Gor帷ym budyniem nwype軟iamy kapelusze, przykrywamy blaszkami, nast瘼nie w otworki w blaszce wsuwamy trzonki grzybk闚. Kapelusze polewamy polew kakaow.

      毒鏚這: Just My Delicious

      Ciasteczka grzybki

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 16 grudnia 2013 13:52
  • pi徠ek, 13 grudnia 2013
    • Usta Adama

      ciasto przek豉dane usta Adama

      Sk豉dniki na ciasto:

      • 1 kostka mas豉
      • 0,5 szklanki cukru
      • 1,5 szklanki m彗i
      • 6 jajek
      • 5 造瞠k wody
      • 3 造磬i kakao
      • 2 造瞠czki proszku do pieczenia

      Sk豉dniki na mas budyniow:

      • 2 budynie 鄉ietankowe (bez cukru)
      • 750ml mleka
      • 1 kostka mas豉
      • 2 造磬i cukru

      Dodatkowo:

      • 300 g okr庵造ch biszkopt闚
      • s這ik d瞠mu z owoc闚 le郾ych

      Wierzch ciasta mo積a pola polew kakaow z 瞠latyn z tego przepisu.

      Ciasto

      Blach (40cm x 25cm) wyk豉damy papierem do pieczenia. Biszkopty smarujemy d瞠mem. ㄠczymy je ze sob, nast瘼nie uk豉damy na blaszce. Mas這, cukier, kakao, wod gotujemy. Studzimy, dodajemy jajko i 5 鄴速ek, m彗 i proszek do pieczenia. Mieszamy. Bia趾a ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na biszkopty.Pieczemy przez oko這 40 minut w temperaturze 180oC. Upieczone ciasto studzimy.

      Krem

      Budynie gotujemy na mleku wraz z cukrem. Studzimy, najlepiej odstawi na noc do wystygni璚ia. Mi瘯kie mas這 ucieramy, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e zimnego budyniu. Ka盥 kolejn 造磬 budyniu dodajemy a poprzednia dobrze po陰czy si z mas貫m.

      Je瞠li masa zwa篡 si, mo積a j jeszcze uratowa, stosuj帷 k徙iel wodn. Wstawi misk z mas budyniow do naczynia z gotuj帷 wod i miksowa, a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie mas wstawi do lod闚ki, by troch st篹a豉. 

      Mas budyniow wyk豉damy na ciasto, wierzch mo積a pola polew kakaow.

      毒鏚這: Przy郵ij przepis

      ciasto przek豉dane usta Adama

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (7) Poka komentarze do wpisu „Usta Adama”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      pi徠ek, 13 grudnia 2013 10:03

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa