Wpisy otagowane „warzywa”

  • pi徠ek, 13 listopada 2015
    • Buraczane ciasto czekoladowe

      Buraczane ciasto czekoladowe

      Sk豉dniki na ciasto:

      • 50 g kakao
      • 175 g m彗i pszennej
      • 1,5 造瞠czki proszku do pieczenia
      • 180 g cukru
      • 250 g ugotowanych burak闚, zblendowanych na puree
      • 3 jajka
      • 180 g oleju
      • 100 g czekolady mlecznej, posiekanej

      Do miski przesiewamy m彗, kakao, proszek do pieczenia, dodajemy cukier, mieszamy.

      Do drugiej miski dodajemy puree z burak闚, jajka oraz olej, miksujemy a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie dodajemy suche sk豉dniki i dok豉dnie mieszamy. Dodajemy drobno posiekana czekolad. Mieszamy.

      Dno tortownicy (23 cm) wyk豉damy papierem do pieczenia. Ciasto wyk豉damy do tortownicy. Pieczemy oko這 40-45 minut w temperaturze 170oC (do suchego patyczka). Studzimy. 

      Sk豉dniki na polew:

      • 85 g mlecznej czekolady
      • 55 ml 鄉ietany krem闚ki 30%
      • 10 g mas豉

      W rondlu umieszczamy krem闚k oraz mas這. Podgrzewamy, prawie do momentu wrzenia. Zdejmujemy z palnika. Dodajemy posiekan na ma貫 kawa趾i czekolad, odstawiamy na 5 minut. Nast瘼nie mieszamy i polewamy wystudzone cisto. Pozostawiamy ciasto do zg瘰tnienia polewy.

      Buraczane ciasto czekoladowe

      毒鏚這: Moje Wypieki + modyfikacje

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      pi徠ek, 13 listopada 2015 14:00

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa