Wpisy otagowane „twar鏬”

  • poniedzia貫k, 21 marca 2016
    • Mini serniczki Reese's

      Mini serniczki Reese's

      Sk豉dniki na sp鏚:

      • 100 g krakers闚, pokruszonych
      • 50 g mas豉 orzechowego

      Krakersy kruszymy np. przy pomocy blendera. Dodajemy mas這 orzechowe, miksujemy. Form do muffinek wyk豉damy papilotkami (oko這 12 sztuk). Do ka盥ej wyk豉damy po 造盧e masy, wyr闚nujemy.

      Sk豉dniki na mas serow:

      • 500 g twarogu p馧t逝stego (np. twar鏬 Sernikowy Mielony Pi徠nica)
      • 2 jajka
      • 140 g br您owego cukru
      • 180 g mas豉 orzechowego
      • 45 ml 鄉ietany krem闚ki 30%
      • 1 造瞠czka ekstraktu z wanilii
      • 1 造瞠czka m彗i ziemniaczanej

      Wszystkie sk豉dniki powinny mie temperatur pokojow. Wszystkie sk豉dniki umieszczamy w misce i miksujemy do po陰czenia sk豉dnik闚. Gotow mas serow wyk豉damy do papilotek, pozostawiaj帷 oko這 3 mm wolnego od g鏎nej kraw璠zi papilotki.

      Pieczemy w temperaturze 160oC przez oko這 25 - 30 minut (powierzchnia powinna by 軼i皻a).Po upieczeniu serniczki studzimy.

      Sk豉dniki na polew czekoladow:

      • 85 g mlecznej czekolady
      • 55 ml 鄉ietany 30%
      • 10 g mas豉

      Dodatkowo:

      • orzeszki ziemne solone
      • pokruszone krakersy

      W rondlu umieszczamy krem闚k oraz mas這. Podgrzewamy, prawie do momentu wrzenia. Zdejmujemy z palnika. Dodajemy posiekan na ma貫 kawa趾i czekolad, odstawiamy na 5 minut.Nast瘼nie mieszamy i ciep陰 polew rozprowadzamy na wierzchu serniczk闚. Posypujemy solonymi orzeszkami oraz pokruszonymi krakersami. Wk豉damy do lod闚ki, aby polewa st篹a豉.

      毒鏚這: blog Moje Wypieki

      Mini serniczki Reese's

      Mini serniczki Reese's z tawarogiem i orzechami

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 21 marca 2016 13:30
  • wtorek, 23 czerwca 2015
    • Tort brzoskwiniowy z mas twaro磬ow

      Tort brzoskwionowy z kremem twaro磬owym

      Sk豉dniki na biszkopt (tortownica 28cm):

      • 5 jajek
      • 3/4 szklanki cukru
      • 3/4 szklanki m彗i pszennej
      • 1/4 szklanki m彗i ziemniaczanej

      Wszystkie sk豉dniki powinny mie temperatur pokojow. M彗i przesiewamy.

      Bia趾a oddzielamy od 鄴速ek, ubijamy na sztywn pian. Stopniowo dodajemy cukier. Dalej ubijaj帷, dodajemy po jednym 鄴速ku. M彗i delikatnie mieszamy z ciastem (mo積a to robi na najni窺zych obrotach miksera).

      Wyk豉damy do tortownicy (28 cm), kt鏎ej dno wyk豉damy papierem do pieczenia. Pieczemy oko這 40 minut w temperaturze 160 - 170oC (do suchego patyczka).

      Gdy ciasto b璠zie upieczone, wyjmujemy gor帷 tortownic i opuszczamy je z wysoko軼i 50 cm na pod這g. Odstawiamy do uchylonego piekarnika.

      Biszkopt najlepiej upiec dzie wcze郾iej - 豉twiej si go kroi.  Je瞠li potrzebujesz biszkopt na inn form, skorzystaj z Przelicznika foremek. Wystudzony biszkopt kroimy na dwa blaty.

       Sk豉dniki na nas帷zenie:

      • sok z wyci郾i皻ej 1 cytryny
      • syrop z brzoskwi w puszce

      Sok z cytryny przelewamy do szklanki, dope軟iamy syropem z brzoskwi tak by w sumie by豉 1 szklanka ponczu.

      Sk豉dniki na krem twaro磬owy:

      • 500 g twarogu p馧t逝stego (u篡豉m Twar鏬 Sernikowy Mielony Pi徠nica)
      • 500 ml 鄉ietany krem闚ki 30%
      • 120 g cukru pudru (lub wi璚ej, zale篡 od twarogu)
      • nasionka z 1 laski wanilii
      • 370 -400 g brzoskwi z puszki

       Wszystkie sk豉dniki powinny by sch這dzone.

      Do jednej miski wk豉damy twar鏬, 100 g cukru pudru, wanili, miksujemy na g豉dk mas. W drugiej misce ubijamy 鄉ietan, pod koniec ubijania dodajemy 20 g cukru pudru.

      Bit 鄉ietan dodajemy do utartego twarogu w dw鏂h turach. Delikatnie mieszamy, pr鏏ujemy czy nie trzeba pos這dzi. Krem dzielimy na 2 cz窷ci (2/3 kremu i 1/3 kremu). Do wi瘯szej cz窷ci dodajemy pokrojone brzoskwinie. Mieszamy.

      Sk豉dniki na krem 鄉ietankowy:

      • 500 ml 鄉ietanki krem闚ki 36%
      • 100 g serka mascarpone
      • 4 造瞠czki cukru

       Wszystkie sk豉dniki powinny by sch這dzone.

      Dobrze sch這dzon 鄉ietan, chwil ubijamy, dodajemy cukier puder, ubijamy na sztywno. Na koniec delikatnie mieszamy  z serkiem mascarpone. Wstawiamy do lod闚ki.

       

      Pierwszy blat biszkoptowy k豉dziemy na paterze, nas帷zamy po這w ponczu, wyk豉damy krem twaro磬owy z brzoskwiniami, przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, nas帷zamy reszta ponczu. Kremem twaro磬owym (bez brzoskwi) smarujemy wierzch i boki tortu. Ch這dzimy w lod闚ce.

      Sch這dzony tort smarujemy z wierzchu i po bokach kremem 鄉ietankowym. Dekorujemy op豉tkiem, posypk waflow oraz pozosta造m kremem 鄉ietankowym za pomoc r瘯awa cukierniczego z tylk ze wzorem kwiatka (Wilton 1b).

      毒鏚這: Moje Wypieki, polecam op豉tki na tort od IwonkaC1

      Tort brzoskwionowy z kremem twaro磬owym

      Tort brzoskwionowy z kremem twaro磬owym

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      wtorek, 23 czerwca 2015 12:35
  • pi徠ek, 25 maja 2012
  • czwartek, 23 lutego 2012
    • Puszysty sernik

      Puszysty sernik

      Sk豉dniki:

      • 1-1,25 kg sera twarogowego (zmielonego)
      • 8-9 jajek
      • 30 dag cukru pudru
      • 15 dag mas豉
      • 2 p豉skie 造磬i m彗i ziemniaczanej
      • 1 p豉ska 造磬a m彗i pszennej
      • 1 czubata 造瞠czka proszku do pieczenia
      • cukier waniliowy
      • zapach cytrynowy
      • rodzynki, sk鏎ka pomara鎍zowa (je郵i kto lubi)

      Sk豉dniki na kruchy sp鏚:

      • 15 dag m彗i
      • 12 dag mas豉
      • 5 dag cukru pudru
      • 1 鄴速ko

      Sk豉dniki na sp鏚 szybko zagnie嗆. Ciasto b璠zie si bardzo klei這, mo積a podsypa troch m彗, ale nie za du穎. Wylepi form (40cm x 25cm), podpiec lekko (180o przez oko這 15 minut, a si lekko zarumieni) i wystudzi.

      草速ka utrze z cukrem na puszyst mas, dodawa po 造盧e sera. Ci庵le ucieraj帷, wla rozpuszczone i przestudzone mas這. Nast瘼nie doda m彗i, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i zapach. Bia趾a ubi na sztywn pian. Ciasto delikatnie po陰czy z pian, doda rodzynki i sk鏎k pomara鎍zow.

      Piec w temperaturze 180oC przez oko這 60 minut. Ja ostatnio piek豉m przez 1,2 godziny. Najlepiej sprawdza patyczkiem, je瞠li b璠zie suchy (nieoblepiony serem) to sernik jest ju gotowy.

      Po wyj璚iu z piekarnika, delikatnie no瞠m odkroi od brzeg闚 formy.

      毒鏚這: BeataSz z CinCin

      Tak wygl康a zaraz po wyj璚iu z piekarnika.

      Puszysty sernik

      Tak po 2 godzinach le瘸kowania. Wida, 瞠 sernik opad, nie nale篡 si tym przejmowa.

      Puszysty sernik

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (4) Poka komentarze do wpisu „Puszysty sernik”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      czwartek, 23 lutego 2012 09:54
  • wtorek, 14 lutego 2012
    • Nale郾iki Gordona Ramsaya

      Nale郾iki Gordona Ramsay'a

      Sk豉dniki:

      • 300 ml mleka
      • 1-2 jajka
      • 30 g roztopionego mas豉
      • 125 g m彗i pszennej
      • szczypta soli
      • olej do sma瞠nia

      Nale郾iki robi z trzech porcji (dodaj 4 jajka). Wychodzi mi 18-20 niezbyt cienkich nale郾ik闚.

      Wszystkie sk豉dniki dok豉dnie zmiksowa, ciasto powinno by bez grudek. Sma篡 na patelni na odrobinie oleju ( oko這 1 造瞠czki). Ciasto wylewa na bardzo gor帷 patelni.

      Najcz窷ciej nale郾iki robi z nadzieniem twarogowym. Podw鎩nie sma穎ne, tak jak robi to moja Mama.

      Sk豉dniki na nadzienie twarogowe:

      • 250 g twarogu
      • 2 鄴速ka
      • 1 造瞠czka cukru waniliowego
      • cukier do smaku
      • 1 造瞠czka soku z cytryny

      Rozsmarowa warstw nadzienia na ka盥ym nale郾iku i zawija. Rozgrza olej na patelni, uk豉da nale郾iki 陰czeniem do do逝 i chwil podsma篡.

      Nale郾iki z twarogiem

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      wtorek, 14 lutego 2012 13:37

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa