Wpisy otagowane „cha逕a”

  • 鈔oda, 03 pa寮ziernika 2012
    • Cha逕owiec

      Cha逕owiec

      Sk豉dniki na ciasto:

      • 6 jajek
      • szklanka cukru
      • cukier waniliowy
      • 1/2 造瞠czki proszku do pieczenia
      • 1 造磬a m彗i
      • 3 budynie czekoladowe (bez cukru)

      Sk豉dniki na krem:

      • 2 budynie waniliowe (bez cukru)
      • 1 kostka mas豉
      • 3 szklanki mleka
      • 30 dkg cha逕y waniliowej

      Dodatkowo:

      • gorzka czekolada

      Oddzielamy 鄴速ka od bia貫k. Bia趾a ubijamy na sztywn pian, dodajemy powoli cukier, cukier waniliowy i pojedynczo 鄴速ka. Nast瘼nie dodajemy przesian m彗, budynie oraz proszek do pieczenia.Dok豉dnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blach (40cm x 25cm) wy這穎n papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160oC przez 30-40 minut (do suchego patyczka). Gdy ciasto b璠zie upieczone, wyjmujemy gor帷 blach z piekarnika i opuszczamy j z wysoko軼i 50 cm na pod這g. Odstawiamy do uchylonego piekarnika, a ostygnie. Po przestudzeniu dzielimy na dwa placki.

      Budynie gotujemy na mleku i studzimy, najlepiej odstawi na noc do wystygni璚ia. Mi瘯kie mas這 ucieramy, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e zimnego budyniu. Ka盥 kolejn 造磬 budyniu dodajemy a poprzednia dobrze po陰czy si z mas貫m. Dodajemy zmiksowan cha逕, mieszamy.

      Je瞠li masa zwa篡 si, mo積a j jeszcze uratowa, stosuj帷 k徙iel wodn. Wstawi misk z mas budyniow do naczynia z gotuj帷 wod i miksowa, a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie mas wstawi do lod闚ki, by troch st篹a豉. Stosujemy to przed dodaniem cha逕y.


      Uk豉damy ciasto: 1/2 ciasta, 1/2 kremu cha逕owego, 1/2 ciasta, reszta kremu cha逕owego, starta czekolada.

      毒鏚這: blog Bake&Taste

      Cha逕owiec

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (11) Poka komentarze do wpisu „Cha逕owiec”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      鈔oda, 03 pa寮ziernika 2012 11:53

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa