Wpisy otagowane „cappuccino”

  • pi徠ek, 29 stycznia 2016
    • Tort 鄉ietankowo-kawowy na chrupi帷ym spodzie

      Tort 鄉ietankowo-kawowy na chrupi帷ym spodzie

      Sk豉dniki:

      • 200 g suchark闚 (np. Biedronka)
      • 400 g Nutelli
      • 2 szklanki mleka
      • torebka kawy cappuccino, smak czekoladowy
      • 3 bite 鄉ietany 好ie磬i
      • 2 造磬i 瞠latyny
      • 400 ml 鄉ietany 30%
      • 1 galaretka cytrynowa
      • 1 造磬a cukru pudru
      • p豉tki czekoladowe Belbake (Lidl) do dekoracji

      Wszystkie sk豉dniki powinny by w temperaturze pokojowej.

      Sucharki miksujemy w blenderze na bu趾 tart. Dodajemy Nutell, mieszamy. Dno tortownicy (27 cm) wyk豉damy papierem do pieczenia. Wyk豉damy mas na blach, mocno dociskamy. Odstawiamy do lod闚ki.

      Mleko gotujemy, rozpuszczamy w nim cappuccino. Odstawiamy do wystudzenia. 疾latyn rozpuszczamy w niewielkiej ilo軼i gor帷ej wody, studzimy. Do wystudzonego mleka dodajemy 好ie磬i i ubijamy. Do ubitego kremu dodajemy 瞠latyn, delikatnie mieszamy. Gotowy krem wyk豉damy na sp鏚 ciasta. Wstawiamy do lod闚ki, a masa st篹eje.

      Galaretk rozpuszczamy w szklance gor帷ej wody. Odstawiamy do wystudzenia. 妃ietan ubijamy z cukrem pudrem a zg瘰tnieje.Do ubitej 鄉ietany dodajemy t篹ej帷 galaretk, delikatnie mieszamy. Wyk豉damy na ciasto. Posypujemy wi鏎kami czekoladowymi. Wstawiamy do lod闚ki.

      Ciasto 鄉ietankowo kawowe z chrupi帷ym spodem

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      pi徠ek, 29 stycznia 2016 13:54
  • 鈔oda, 11 stycznia 2012
    • Cappuccino

      Ciasto cappucino

      Sk豉dniki na biszkopt:

      • 8 jajek
      • 1 szklanka cukru
      • 1 szklanka + 2 造磬i m彗i pszennej
      • 6 造瞠k m彗i ziemniaczanej

      Bia趾a oddzieli od 鄴速ek, ubi na sztywn pian. Pod koniec ubijania powoli dodawa cukier, dalej ubijaj帷. Dodawa kolejno 鄴速ka, nadal ubijaj帷. M彗i wymiesza, przesia i delikatnie po陰czy z ciastem.

      Blach wy這篡 papierem do pieczenia, wy這篡 ciasto. Piec w temperaturze 170oC przez oko這 40 minut do suchego patyczka.

      Gor帷e ciasto wyj望 z piekarnika, opu軼i je p豉sko na pod這g z wysoko軼i oko這 60cm. Odstawi do uchylonego piekarnika do ostygni璚ia. Wystudzone ciasto przekroi na dwa blaty.

      Sk豉dniki do nas帷zenia:

      • kawa cappuccino (waniliowa lub 鄉ietankowa)
      • 2 造瞠czki kawy rozpuszczalnej

      Obydwie kawy rozpu軼i w 3 szklankach gor帷ej wody.

      Masa:

      • 1 kostka margaryny
      • 2 鄴速ka
      • 1 ca貫 jajko
      • 1/3 szklanki cukru
      • 2 szklanki mleka w proszku
      • 2 serki homogenizowane ( w sumie 400 ml)
      • 3 造瞠czki 瞠latyny

      Margaryn, jajko i 鄴速ka zmiksowa na jednolit mas. Doda mleko w proszku oraz serki, zmiksowa razem. 疾latyn dok豉dnie rozpu軼i w gor帷ej wodzie (1/2 szklanki). Do masy doda ostudzon 瞠latyn, wymiesza.

      Polewa:

      • 1 ca貫 jajko
      • 2 造磬i kakao
      • 2 造磬i cukru
      • 1/2 kostki margaryny

      Jajko, cukier oraz kakao zmiksowa. Nast瘼nie doda gor帷 margaryn, zmiksowa.

      Dodatkowo:

      • biszkopty (oko這 250g)

      Na blach wy這篡 jedn cz窷 biszkoptu, nas帷zy kaw, na to wy這篡 1/3 masy. U這篡 nas帷zone kaw biszkopty, potem 1/3 masy. Przykry biszkoptem, nas帷zy kaw, wy這篡 pozosta陰 cz窷 masy, nast瘼nie pouk豉da nas帷zone biszkopty. Ca這嗆 pola polew kakaow.

      Przepis pochodzi od Ani B.

      Ciasto cappucino

      

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      鈔oda, 11 stycznia 2012 21:49

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa