Wpisy otagowane „鄉ietana”

  • 鈔oda, 04 stycznia 2012
    • Polewa kakaowa

      Polewa kakaowa

      Sk豉dniki:

      • 4 造磬i cukru
      • 2 造磬i 鄉ietany
      • 3 造磬i kakao
      • 6 dkg mas豉
      • 1 造瞠czka 瞠latyny


      疾latyn zala niewielk ilo軼i zimnej wody.
      Reszt sk豉dnik闚 zagotowa, mieszaj帷.
      Gdy 瞠latyna nap璚znieje, podgrza j do ca趾owitego rozpuszczenia (ja wstawiam j do miski z gor帷 wod) i doda do reszty masy.
      Wymiesza i wystudzi. Pola ciasto.

      Polewa jest g豉dka, bardzo 豉dnie zastyga, dobrze si kroi, nie 豉mie si, nie brudzi no瘸 przy krojeniu i r彗 przy jedzeniu.
      Na pokrycie ciasta z formy keksowej zrobi豉m polew z dw鏂h porcji.

      Przepis pochodzi od Cinki

      Polewa kakaowa

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      鈔oda, 04 stycznia 2012 15:42

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa