Wpisy otagowane „rabarbar”

  • poniedzia貫k, 02 kwietnia 2012
    • Placek rabarbarowy

      placek rabarbarowy

      Sk豉dniki:

      • 1 kg rabarbaru (da豉m mro穎ny)
      • 25 dag mas豉
      • 30 dag cukru
      • 6 jajek
      • 2 鄴速ka
      • 50 dag m彗i
      • 2 造瞠czki proszku do pieczenia
      • 1 torebka budyniu waniliowego (na 1/2 litra mleka)
      • 100 ml mleka

      Rabarbar umy, dobrze ods帷zy na sitku, pokroi na kawa趾i o wielko軼i 3 cm.

      Mas這 utrze z cukrem na puszysty krem. Kolejno wbija do masy ca貫 jajka. Nast瘼nie doda 鄴速ka, wymiesza. M彗 po陰czy z proszkiem do pieczenia i budyniem. Dodawa do masy na przemian z porcjami mleka. Wszystko wymiesza na g豉dk mas.

      Blach (40cm x 25cm) wy這篡 papierem do pieczenia. Ciasto prze這篡 na blach, wierzch g豉dko wyr闚na . Na ciasto uk豉da kawa趾i rabarbaru, lekko przycisn望. Blach wstawi do wcze郾iej rozgrzanego piekarnika. Piec 30-40 minut w temperaturze 175oC do suchego patyczka).

      Po upieczeniu i ostudzeniu, ciasto mo積a posypa cukrem pudrem. Do ciasta mo積a u篡 r闚nie inne owoce: 郵iwki, wi郾ie, truskawki.

      毒鏚這: gazeta "Tina Smacznego!" wydanie nr 5/2007

      placek rabarbarowy

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (6) Poka komentarze do wpisu „Placek rabarbarowy”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 02 kwietnia 2012 09:57

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa