Wpisy otagowane „ciasto kruche”

  • czwartek, 28 maja 2015
    • Babeczki kruche Ciasteczkowy Potw鏎

      babeczki kruche ciasteczkowy potw鏎 z kremem dla dzieci

      Sk豉dniki na kruche babeczki (oko這 30 sztuk 48mm):

      • 1 szklanka m彗i pszennej
      • 100 g sch這dzonego mas豉
      • 1 鄴速ko
      • 2,5 造磬i cukru pudru

      M彗 mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy zimne mas這 i 鄴速ko. Wszystko siekamy no瞠m, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy do lod闚ki na 30 minut.

      Sch這dzonym ciastem wylepiamy foremki do babeczek (u篡豉m ma造ch foremek o 鈔ednicy 48mm), wysmarowane mas貫m. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200oC. Studzimy.

      babeczki kruche ciasteczkowy potw鏎 z kremem dla dzieci

      Sk豉dniki na krem:

      • 250 ml 鄉ietanki krem闚ki 30%
      • 250 g serka mascarpone
      • 2 造磬i cukru pudru
      • niebieski barwnik

      Ch這dn 鄉ietan ubijamy chwil, dodajemy cukier puder i ubijamy a zg瘰tnieje. Do ubitej 鄉ietany, dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy. Gotowym kremem wype軟iamy babeczki.

      babeczki kruche ciasteczkowy potw鏎 z kremem dla dzieci

      Do reszty kremu dodajemy barwnik, ja u篡wam tych w proszku. Wylewam dwie krople przegotowanej wody na talerzyk, nast瘼nie wyka豉czk dodaj potrzebn ilo嗆 barwnika. Rozrobiony z wod barwnik dodaj wyka豉czk do kremu, stopniowo, a do uzyskania porz康anego koloru masy. Wstawiamy mas do lod闚ki na 20 minut. Po tym czasie ozdabiamy babeczki za pomoc r瘯awa cukierniczego z tylk ze wzorem "trawy" (Wilton233).

      babeczki kruche ciasteczkowy potw鏎 z kremem dla dzieci

      Dodatkowo:

      • bia貫 groszki 
      • chrupki w kszta販ie ciasteczek (Mleko豉ki Lubella)
      • 1 kostka gorzkiej czekolady

      Czekolad kroimy na mniejsze kawa趾i, przek豉damy do miseczki. Gotujemy wod w garnku, zestawiamy z kuchenki, ustawiamy na garnku miseczk z czekolad. Odstawiamy do rozpuszczenia (oko這 10 minut).

      Babeczki dekorujemy groszkami i chrupkami. Rozpuszczon czekolad ozdabiamy "oczy" Ciasteczkowego Potwora.

      babeczki kruche ciasteczkowy potw鏎 z kremem dla dzieci

      毒鏚這: kruche ciasto - blog Moje Wypieki, dekoracja Pinterest

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (1) Poka komentarze do wpisu „Babeczki kruche Ciasteczkowy Potw鏎”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      czwartek, 28 maja 2015 13:25
  • 鈔oda, 01 kwietnia 2015
    • Kruche babeczki kurczaczki wielkanocne

      Kruche babeczki kurczaczki wielkanocne

      Sk豉dniki na babeczki:

      • 1 szklanka m彗i pszennej
      • 100 g sch這dzonego mas豉
      • 1 鄴速ko
      • 2,5 造磬i cukru pudru

      M彗 mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy zimne mas這 i 鄴速ko. Wszystko siekamy no瞠m, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy do lod闚ki na 30 minut.

      Sch這dzonym ciastem wylepiamy foremki do babeczek (u篡豉m ma造ch foremek), wysmarowane mas貫m. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200oC. Studzimy.

      Sk豉dniki na krem:

      • budy waniliowy
      • 400 ml mleka
      • 100 g mas豉

      Budy gotujemy na mleku (je瞠li budy jest bez cukru, to dodajemy 2 造磬i cukru) i studzimy, najlepiej odstawi na noc do wystygni璚ia. Mi瘯kie mas這 ucieramy, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e zimnego budyniu. Ka盥 kolejn 造磬 budyniu dodajemy a poprzednia dobrze po陰czy si z mas貫m.

      Je瞠li masa zwa篡 si, mo積a j jeszcze uratowa, stosuj帷 k徙iel wodn. Wstawi misk z mas budyniow do naczynia z gotuj帷 wod i miksowa, a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie mas wstawi do lod闚ki, by troch st篹a豉.

      Sk豉dniki na dekoracje:

      • posypka - pa貫czki cukrowe 鄴速e
      • posypka - serduszka czerwone
      • 4 kostki mlecznej czekolady (na oczy)

      Czekolad kroimy na mniejsze kawa趾i, przek豉damy do miseczki. Gotujemy wod w garnku, zestawiamy z kuchenki, ustawiamy na garnku miseczk z czekolad. Odstawiamy do rozpuszczenia (oko這 10 minut). Rozpuszczon czekolad przek豉damy do r瘯awa cukierniczego. Obcinamy czubek, powinna powsta dziurka o 鈔ednicy 1mm. Wyciskamy ma貫 krople czekolady na papier do pieczenia. Odstawiamy do zastygni璚ia.

      Kruche babeczki kurczaczki wielkanocne

      Wystudzone babeczki wype軟iamy kremem budyniowym, nast瘼nie obtaczamy w posypce. Dekorujemy serduszkami i kropelkami czekoladowymi.

      Kruche babeczki kurczaczki wielkanocne

      毒鏚這: kruche ciasto - blog Moje Wypieki, dekoracja Pinterest

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      鈔oda, 01 kwietnia 2015 11:49
  • poniedzia貫k, 03 listopada 2014
    • Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym

      Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym

      Sk豉dniki na babeczki:

      • 1 szklanka m彗i pszennej (odejmujemy 2 造磬i m彗i i w to miejsce dodajemy 2 造磬i kakao)
      • 100 g sch這dzonego mas豉
      • 1 鄴速ko
      • 2,5 造磬i cukru pudru

      M彗 mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy zimne mas這 i 鄴速ko. Wszystko siekamy no瞠m, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy do lod闚ki na 30 minut.

      Sch這dzonym ciastem wylepiamy foremki do babeczek (u篡豉m ma造ch foremek), wysmarowane mas貫m. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200oC. Studzimy..

      Sk豉dniki na krem:

      • budy waniliowy
      • 400 ml mleka
      • 100 g mas豉

      Budy gotujemy na mleku (je瞠li budy jest bez cukru, to dodajemy 2 造磬i cukru) i studzimy, najlepiej odstawi na noc do wystygni璚ia. Mi瘯kie mas這 ucieramy, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e zimnego budyniu. Ka盥 kolejn 造磬 budyniu dodajemy a poprzednia dobrze po陰czy si z mas貫m.

      Je瞠li masa zwa篡 si, mo積a j jeszcze uratowa, stosuj帷 k徙iel wodn. Wstawi misk z mas budyniow do naczynia z gotuj帷 wod i miksowa, a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie mas wstawi do lod闚ki, by troch st篹a豉.

      Za pomoc r瘯awa cukierniczego nape軟iamy wystudzone babeczki. Dowolnie dekorujemy.

      Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym

      毒鏚這 babeczek: blog Moje Wypieki

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (1) Poka komentarze do wpisu „Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 03 listopada 2014 12:59
  • wtorek, 04 lutego 2014
    • Snickers

      Ciasto Snickers kajmak orzechy

      Sk豉dniki na kruche ciasto:

      • 3,5 szklanki m彗i
      • 0,5 szklanki cukru
      • 20 dag margaryny
      • 3 jajka
      • 2 造瞠czki sody
      • 3 造磬i miodu

      Sk豉dniki na krem:

      Sk豉dniki na mas orzechow:

      Dodatkowo:

      • kajmak

      Sk豉dniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 3 cz窷ci. Blach (40cm x 25cm) wyk豉damy papierem do pieczenia. Cz窷ci wa趾ujemy, wyk豉damy na 3 blachy. Na wierzch jednej cz窷ci wyk豉damy mas orzechow (sk豉dniki na mas orzechow gotujemy razem). Kruche placki pieczemy w temperaturze 170oC przez oko這 20-25 minut. Placek z mas orzechowa pieczemy do momentu, a masa orzechowa nabierze z這tego koloru.

      Krem

      1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do reszty mleka dodajemy obie m彗i i mieszamy, wlewamy do gotuj帷ego mleka, ci庵le mieszamy, a do zg瘰tnienia. Studzimy, najlepiej odstawi na noc do wystygni璚ia.

      Mi瘯kie mas這 ucieramy, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e zimnego budyniu. Ka盥 kolejn 造磬 budyniu dodajemy a poprzednia dobrze po陰czy si z mas貫m.

      Je瞠li masa zwa篡 si, mo積a j jeszcze uratowa, stosuj帷 k徙iel wodn. Wstawi misk z mas budyniow do naczynia z gotuj帷 wod i miksowa, a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie mas wstawi do lod闚ki, by troch st篹a豉. 

      Uk豉damy ciasto: kruchy placek, krem budyniowy, kruchy placek, kajmak, kruchy placek z mas orzechow.

      Ciasto jest najlepsze na drugi dzie, jak kruche ciasto zmi瘯nie.

      毒鏚這: blog Kuchnia pachn帷a bzem

      Ciasto Snickers kajmak orzechy

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (3) Poka komentarze do wpisu „Snickers”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      wtorek, 04 lutego 2014 13:23
  • poniedzia貫k, 16 grudnia 2013
    • Ciasteczka - Grzybki

      Ciasteczka grzybki

      Sk豉dniki na ciasto:

      • 0,5 kg m彗i
      • 250 g mas豉
      • 1 szklanka kwa郾ej 鄉ietany

      Sk豉dniki na nadzienie:

      • 400 ml mleka
      • 1/2 szklanka cukru
      • 100 g mas豉
      • 2 jajka
      • 2-3 造磬i m彗i ziemniaczanej

      Dodatkowo:

      Ciasto

      Wszystkie sk豉dniki na ciasto szybko wyrabiamy, gotowe ciasto wk豉damy na godzin do lod闚ki. Sch這dzone ciasto dzielimy na 3 cz窷ci (kapelusze, blaszki, trzonki).

      Cz窷 na kapelusze wa趾ujemy na grubo嗆 3 mm, wycinamy kr捫ki. Uk豉damy je na nat逝szczonych i obsypanych odrobina m彗i, zewn皻rznych cz窷ciach foremek do babeczek.

      Cz窷 na blaszki r闚nie wa趾ujemy na grubo嗆 3 mm, wycinamy kr捫ki. Nast瘼nie na 鈔odku ka盥ego kr捫ka wycinamy otworek, ja robi豉m to no篡kiem.

      Z cz窷ci ciasta przeznaczonej na blaszki, formujemy trzonki. Jeden koniec ma by w御ki, tak by pasowa do wyci皻ego otworu w blaszkach. Drugi koniec maczamy w bia趾u, a nast瘼nie w maku.

      Ciasteczka grzybki

      Ciasteczka grzybki

      Wszystkie cz窷ci ciasteczek pieczemy w temperaturze 180oC, przez oko這 15-20 minut, a si zarumienia.

      Nadzienie

      Mleko gotujemy z cukrem i mas貫m. W misce miksujemy jajka z m彗 i dodajemy do gotuj帷ego si mleka, ci庵le mieszaj帷. Masa powinna by g瘰ta.

      Gor帷ym budyniem nwype軟iamy kapelusze, przykrywamy blaszkami, nast瘼nie w otworki w blaszce wsuwamy trzonki grzybk闚. Kapelusze polewamy polew kakaow.

      毒鏚這: Just My Delicious

      Ciasteczka grzybki

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 16 grudnia 2013 13:52

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa