Serniki

  • czwartek, 23 lutego 2012
    • Puszysty sernik

      Puszysty sernik

      Sk豉dniki:

      • 1-1,25 kg sera twarogowego (zmielonego)
      • 8-9 jajek
      • 30 dag cukru pudru
      • 15 dag mas豉
      • 2 p豉skie 造磬i m彗i ziemniaczanej
      • 1 p豉ska 造磬a m彗i pszennej
      • 1 czubata 造瞠czka proszku do pieczenia
      • cukier waniliowy
      • zapach cytrynowy
      • rodzynki, sk鏎ka pomara鎍zowa (je郵i kto lubi)

      Sk豉dniki na kruchy sp鏚:

      • 15 dag m彗i
      • 12 dag mas豉
      • 5 dag cukru pudru
      • 1 鄴速ko

      Sk豉dniki na sp鏚 szybko zagnie嗆. Ciasto b璠zie si bardzo klei這, mo積a podsypa troch m彗, ale nie za du穎. Wylepi form (40cm x 25cm), podpiec lekko (180o przez oko這 15 minut, a si lekko zarumieni) i wystudzi.

      草速ka utrze z cukrem na puszyst mas, dodawa po 造盧e sera. Ci庵le ucieraj帷, wla rozpuszczone i przestudzone mas這. Nast瘼nie doda m彗i, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i zapach. Bia趾a ubi na sztywn pian. Ciasto delikatnie po陰czy z pian, doda rodzynki i sk鏎k pomara鎍zow.

      Piec w temperaturze 180oC przez oko這 60 minut. Ja ostatnio piek豉m przez 1,2 godziny. Najlepiej sprawdza patyczkiem, je瞠li b璠zie suchy (nieoblepiony serem) to sernik jest ju gotowy.

      Po wyj璚iu z piekarnika, delikatnie no瞠m odkroi od brzeg闚 formy.

      毒鏚這: BeataSz z CinCin

      Tak wygl康a zaraz po wyj璚iu z piekarnika.

      Puszysty sernik

      Tak po 2 godzinach le瘸kowania. Wida, 瞠 sernik opad, nie nale篡 si tym przejmowa.

      Puszysty sernik

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (4) Poka komentarze do wpisu „Puszysty sernik”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      czwartek, 23 lutego 2012 09:54

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa