Ciasta ucierane

  • pi徠ek, 03 kwietnia 2015
    • Babka z bakaliami

      Babka wielkanocna z bakaliami

      Sk豉dniki:

      • 1 kostka mas豉
      • 1 szklanka cukru
      • 5 jajek
      • 225 g m彗i
      • 1 造磬a proszku do pieczenia
      • 2 造磬i w鏚ki
      • 2 造磬i cukru wanilinowego
      • p馧 kg bakalii (rodzynki, orzechy, 郵iwki, sk鏎ka pomara鎍zy, 簑rawina, owoce kandyzowane, itp.

      Mas這 utrze z cukrem. Ci庵le ubijaj帷 dodawa stopniowo po 1 鄴速ku. Nast瘼nie doda proszek do pieczenia, m彗, cukier wanilinowy i w鏚k. Z bia貫k ubi sztywn pian, 1/3 doda do masy, rozmiesza, by rozlu幡i ciasto, potem delikatnie po陰czy z pozosta陰 pian i rozdrobnionymi bakaliami.

      Mas wy這篡 do formy na babk. Piec w temperaturze 180ºC przez oko這 45 minut, do suchego patyczka.

      毒鏚這: przepis na ciasto - Moje Wypieki

      Babka wielkanocna z bakaliami

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      pi徠ek, 03 kwietnia 2015 20:35
  • niedziela, 08 stycznia 2012
    • Ciasto mleczne

      Sk豉dniki:

      • 1/2 kostki margaryny
      • 3/4 szklanki cukru
      • 3/4 szklanki mleka
      • 2 szklanki m彗i
      • 1 造瞠czka sody oczyszczonej
      • 1/2 造瞠czki proszku do pieczenie
      • 1 造磬a kakao
      • 1 造瞠czka cynamonu
      • 1 造磬a d瞠mu
      • 1 jajko

      Lukier:

      • 1/2 szklanki cukru pudru
      • 2 造磬i mleka
      • kilka kropli aromatu 鄉ietankowego

      Margaryn, mleko i cukier zagotowa, ostudzi. Dodask豉dniki suche oraz d瞠m i wymiesza. Doda jajko i ponownie wymiesza. Wyla ciasto do keks闚ki i piec w temperaturze 180oC przez oko這 40 minut do suchego patyczka.

      Sk豉dniki lukru wymiesza razem i pola jeszcze ciep貫 ciasto.

      Przepis pochodzi z bloga Majanowe pieczenie

      ciasto mleczne

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      niedziela, 08 stycznia 2012 22:02
  • 鈔oda, 04 stycznia 2012
    • Keks

      keks

      Sk豉dniki:

      • 1 kostka mas豉
      • 1 szklanka cukru
      • 5 jajek
      • 225 g m彗i
      • 1 造磬a proszku do pieczenia
      • 2 造磬i w鏚ki
      • 2 造磬i cukru wanilinowego
      • p馧 kg bakalii (rodzynki, orzechy, 郵iwki, sk鏎ka pomara鎍zy, 簑rawina, owoce kandyzowane, itp.

        Mas這 utrze z cukrem. Ci庵le ubijaj帷 dodawa stopniowo po 1 鄴速ku. Nast瘼nie doda proszek do pieczenia, m彗, cukier wanilinowy i w鏚k. Z bia貫k ubi sztywn pian, 1/3 doda do masy, rozmiesza, by rozlu幡i ciasto, potem delikatnie po陰czy z pozosta陰 pian i rozdrobnionymi bakaliami.    

      Mas wy這篡 do keks闚ki wysmarowanej mas貫m. Piec w temperaturze 180ºC przez oko這 40 minut, do suchego patyczka.

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      鈔oda, 04 stycznia 2012 14:22

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa