Inne

  • poniedzia貫k, 06 lutego 2017
    • Lane faworki

      DSC_4219

      Sk豉dniki:

      • 3/4 szklanki mleka + 2 造磬i
      • 1 i 1/4 szklanki m彗i
      • 2 造磬i cukru
      • 1 jajko
      • szczypta soli
      • 0,75 造瞠czki proszku do pieczenia
      • 1 造瞠czka ekstraktu z wanilii (lub w鏚ki)

      Wszystkie sk豉dniki miksujemy do po陰czenia. Gotowe ciasto przelewamy do butelki z "dziubkiem" (np. Kubu Play).

      Dodatkowe sk豉dniki:

      • olej do sma瞠nia
      • cukier puder
      • butelka do wylewania ciasta

      Do ma貫j patelni lub garnka (鈔ednica 20 cm) wlewamy olej (na wysoko嗆 oko這 3cm), rozgrzewamy. Ciasto wylewamy na rozgrzany olej. Sma篡my z obu stron. Wyjmujemy i odk豉damy do odciekni璚ia na r璚zniki papierowe. Przestudzone lane faworki posypujemy cukrem pudrem.

      毒鏚這: Moje Wypieki

      DSC_4218

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 06 lutego 2017 13:11
  • czwartek, 02 lutego 2012

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa