Wpisy

  • poniedzia貫k, 14 sierpnia 2017
    • Cupcakes'y marchewkowe z kremem - bezglutenowe, bez jajek

      IMG_20170812_174412939

       

      Sk豉dniki:

      • 50 g m彗i gryczanej
      • 25 g m彗i ziemniaczanej
      • 25 g m彗i ry穎wej
      • 1 造瞠czka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
      • 1 造瞠czka cynamonu
      • 1/2 造瞠czki sody
      • 1 dojrza造 banan
      • 80 g cukru
      • 75 g oleju
      • 2 du瞠 marchewki
      • 200ml 鄉ietany 30 %
      • 3 造磬i cukru pudru
      • 1 造瞠czka 瞠latyny

       M彗i, proszek do pieczenia, sod oczyszczon, cynamon - przesiewamy. Mieszamy.

      W drugiej misce rozgniatamy banana, dodajemy cukier, mieszamy. Do sk豉dnik闚 suchych dodajemy sk豉dniki mokre, mieszamy. Nast瘼nie dodajemy posiekan czekolad (odk豉damy dwie 造磬i czekolady), mieszamy. Powoli dodajemy olej. Do formy wy這穎nej papilotkami, wyk豉damy ciasto. Pieczemy oko這 25 minut w temperaturze 180oC (do suchego patyczka). Studzimy na kratce.

      疾latyn zalewamy zimn wod (1/3 szklanki), odstawiamy do nap璚znienia (oko這 10 minut).  Nast瘼nie podgrzewamy w k徙ieli wodnej, a si rozpu軼i. Nale篡 uwa瘸 by si nie zagotowa豉.

      Dobrze sch這dzon 鄉ietan, chwil ubijamy, nast瘼nie dodajemy cukier puder, ubijamy na sztywno. Dodajemy ostudzon 瞠latyn, mieszamy. Ozdabiamy cupcakes'y za pomoc r瘯awa cukierniczego z tylk ze wzorem gwiazdki. Uk豉damy dekoracje.

       毒鏚這: Natchniona.pl bez glutenu + moje modyfikacje

       IMG_20170812_174418727

      IMG_20170812_174430463

      IMG_20170812_174426099

      IMG_20170812_174443645

      IMG_20170813_092209954

      IMG_20170813_092217589

      IMG_20170813_092153877

      IMG_20170813_092226548

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 14 sierpnia 2017 07:50
  • 鈔oda, 22 lutego 2017
    • Kruche ciasteczka dekorowane

      DSC_4190

      Sk豉dniki na kruche ciasto:

      • 250 g m彗i pszennej
      • 200 g zimnego mas豉
      • 100 g cukru pudru
      • 2 鄴速ka
      • szczypta soli

      M彗 mieszamy razem z cukrem pudrem i sol. Nast瘼nie dodajemy mas這 i siekamy no瞠m. Dodajemy 鄴速ka i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy na godzin do lod闚ki. Sch這dzone ciasto wa趾ujemy, wycinamy dowolne kszta速y foremk. Ciastka uk豉damy na blach wy這穎n papierem do pieczenia. Sch豉dzamy oko這 10 minut w lod闚ce. Pieczemy w temperaturze 200oC przez oko這 15 minut (a b璠 rumiane). Studzimy na kratce.

      Dekoracja wykonana zosta豉 z masy cukrowej.

      毒鏚這 przepisu na kruche ciasto: Moje Wypieki

      DSC_4193

      DSC_4195

      DSC_4192

      DSC_4189

      DSC_4196

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      鈔oda, 22 lutego 2017 13:38
  • 鈔oda, 08 lutego 2017
    • Kruche babeczki z kremem Nutella

      DSC_4234

      Sk豉dniki na ciasto:

      • 100 g mas豉
      • 1 szklanka m彗i
      • 1 造磬a cukru pudru
      • szczypta soli
      • 2 造磬i zimnej wody

      M彗 mieszamy razem z cukrem pudrem i sol. Nast瘼nie dodajemy mas這 i wod, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy na godzin do lod闚ki. Sch這dzone ciasto wa趾ujemy, wycinamy ciastka foremk w kszta販ie kwiatka (5,5 cm). Wk豉damy je do nat逝szczonych i obsypanych odrobin m彗i, wewn皻rznych cz窷ci foremek do babeczek (ma貫, 5cm). Pieczemy w temperaturze 200oC przez oko這 15 minut (a b璠 rumiane). Studzimy.

      Sk豉dniki na krem:

      • 250g serka mascarpone
      • 8 造瞠k kremu Nutella (w temperaturze pokojowej)

      Sk豉dniki miksujemy. Ozdabiamy babeczki za pomoc r瘯awa cukierniczego z tylk ze wzorem kwiatka.

      毒鏚這 przepisu na ciasto: Moje Wypieki

      DSC_4235

      DSC_4232

      DSC_4229

      DSC_4230

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      鈔oda, 08 lutego 2017 12:38
  • poniedzia貫k, 06 lutego 2017
    • Lane faworki

      DSC_4219

      Sk豉dniki:

      • 3/4 szklanki mleka + 2 造磬i
      • 1 i 1/4 szklanki m彗i
      • 2 造磬i cukru
      • 1 jajko
      • szczypta soli
      • 0,75 造瞠czki proszku do pieczenia
      • 1 造瞠czka ekstraktu z wanilii (lub w鏚ki)

      Wszystkie sk豉dniki miksujemy do po陰czenia. Gotowe ciasto przelewamy do butelki z "dziubkiem" (np. Kubu Play).

      Dodatkowe sk豉dniki:

      • olej do sma瞠nia
      • cukier puder
      • butelka do wylewania ciasta

      Do ma貫j patelni lub garnka (鈔ednica 20 cm) wlewamy olej (na wysoko嗆 oko這 3cm), rozgrzewamy. Ciasto wylewamy na rozgrzany olej. Sma篡my z obu stron. Wyjmujemy i odk豉damy do odciekni璚ia na r璚zniki papierowe. Przestudzone lane faworki posypujemy cukrem pudrem.

      毒鏚這: Moje Wypieki

      DSC_4218

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 06 lutego 2017 13:11
    • Tarta z jab趾ami

      Sk豉dniki na ciasto

      • 200 g mas豉
      • 2 szklanki m彗i
      • 3 造磬i cukru pudru
      • szczypta soli
      • 5 造瞠k zimnej wody

      M彗 mieszamy razem z cukrem pudrem i sol. Nast瘼nie dodajemy mas這 i wod, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy na godzin do lod闚ki.

      Sk豉dniki na nadzienie:

      • 4 jab趾a, obrane, pokrojone na cienkie plasterki
      • 6 造瞠k cukru
      • 1/3 造瞠czki cynamonu
      • 1 造磬a m彗i
      • 2 造磬i roztopionego mas豉
      • 1 jajko (roztrzepane, do posmarowania wierzchu)

      4 造磬i cukru mieszamy z cynamonem, posypujemy pokrojone jab趾a, mieszamy. Pozosta貫 2 造磬i cukru mieszamy z m彗.

      Sch這dzone ciasto wa趾ujemy i wyk豉damy nim form do tarty. Rozwa趾owane ciasto posypujemy mieszank cukru i m彗i. Uk豉damy jab趾a, polewamy roztopionym mas貫m. Pozosta造m rozwa趾owanym ciastem dekorujemy tart. Ca這嗆 smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200oC przez oko這 40 minut. 

      毒鏚這: Moje Wypieki

      DSC_4222

      DSC_4223

      DSC_4225

       

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (1) Poka komentarze do wpisu „Tarta z jab趾ami”
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 06 lutego 2017 12:49

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa