Wpisy

  • poniedzia貫k, 21 listopada 2016
    • Czekoladki z nadzieniem orzechowym

      Czekoladki z masa orzechow

      Sk豉dniki:

      • 200 g mlecznej czekolady
      • 50 g krakers闚, pokruszonych
      • 50 g mas豉 orzechowego

      Krakersy kruszymy np. przy pomocy blendera. Dodajemy mas這 orzechowe, miksujemy.

      Czekolad siekamy na ma貫 kawa趾i, przek豉damy do miseczki. Gotujemy wod w garnku, zestawiamy z kuchenki, ustawiamy na garnku miseczk z czekolad. Odstawiamy do rozpuszczenia (oko這 10 minut). Mieszamy.

      Przygotowujemy ma貫 papilotki (oko這 15 sztuk). Do ka盥ej wylewamy 造磬 czekolady mlecznej. Z masy orzechowej formujemy kulki wielko軼i orzecha laskowego, lekko sp豉szczamy i wyk豉damy na czekolad. Nast瘼nie wylewamy ponownie czekolad (1,5 造磬i). Odstawiamy do lod闚ki na p馧 godziny.

      Czekoladki z nadzieniem orzechow

      Czekoladki z nadzieniem orzechow

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 21 listopada 2016 11:54
  • pi徠ek, 21 pa寮ziernika 2016
  • poniedzia貫k, 21 marca 2016
    • Mini serniczki Reese's

      Mini serniczki Reese's

      Sk豉dniki na sp鏚:

      • 100 g krakers闚, pokruszonych
      • 50 g mas豉 orzechowego

      Krakersy kruszymy np. przy pomocy blendera. Dodajemy mas這 orzechowe, miksujemy. Form do muffinek wyk豉damy papilotkami (oko這 12 sztuk). Do ka盥ej wyk豉damy po 造盧e masy, wyr闚nujemy.

      Sk豉dniki na mas serow:

      • 500 g twarogu p馧t逝stego (np. twar鏬 Sernikowy Mielony Pi徠nica)
      • 2 jajka
      • 140 g br您owego cukru
      • 180 g mas豉 orzechowego
      • 45 ml 鄉ietany krem闚ki 30%
      • 1 造瞠czka ekstraktu z wanilii
      • 1 造瞠czka m彗i ziemniaczanej

      Wszystkie sk豉dniki powinny mie temperatur pokojow. Wszystkie sk豉dniki umieszczamy w misce i miksujemy do po陰czenia sk豉dnik闚. Gotow mas serow wyk豉damy do papilotek, pozostawiaj帷 oko這 3 mm wolnego od g鏎nej kraw璠zi papilotki.

      Pieczemy w temperaturze 160oC przez oko這 25 - 30 minut (powierzchnia powinna by 軼i皻a).Po upieczeniu serniczki studzimy.

      Sk豉dniki na polew czekoladow:

      • 85 g mlecznej czekolady
      • 55 ml 鄉ietany 30%
      • 10 g mas豉

      Dodatkowo:

      • orzeszki ziemne solone
      • pokruszone krakersy

      W rondlu umieszczamy krem闚k oraz mas這. Podgrzewamy, prawie do momentu wrzenia. Zdejmujemy z palnika. Dodajemy posiekan na ma貫 kawa趾i czekolad, odstawiamy na 5 minut.Nast瘼nie mieszamy i ciep陰 polew rozprowadzamy na wierzchu serniczk闚. Posypujemy solonymi orzeszkami oraz pokruszonymi krakersami. Wk豉damy do lod闚ki, aby polewa st篹a豉.

      毒鏚這: blog Moje Wypieki

      Mini serniczki Reese's

      Mini serniczki Reese's z tawarogiem i orzechami

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 21 marca 2016 13:30
  • pi徠ek, 29 stycznia 2016
    • Tort 鄉ietankowo-kawowy na chrupi帷ym spodzie

      Tort 鄉ietankowo-kawowy na chrupi帷ym spodzie

      Sk豉dniki:

      • 200 g suchark闚 (np. Biedronka)
      • 400 g Nutelli
      • 2 szklanki mleka
      • torebka kawy cappuccino, smak czekoladowy
      • 3 bite 鄉ietany 好ie磬i
      • 2 造磬i 瞠latyny
      • 400 ml 鄉ietany 30%
      • 1 galaretka cytrynowa
      • 1 造磬a cukru pudru
      • p豉tki czekoladowe Belbake (Lidl) do dekoracji

      Wszystkie sk豉dniki powinny by w temperaturze pokojowej.

      Sucharki miksujemy w blenderze na bu趾 tart. Dodajemy Nutell, mieszamy. Dno tortownicy (27 cm) wyk豉damy papierem do pieczenia. Wyk豉damy mas na blach, mocno dociskamy. Odstawiamy do lod闚ki.

      Mleko gotujemy, rozpuszczamy w nim cappuccino. Odstawiamy do wystudzenia. 疾latyn rozpuszczamy w niewielkiej ilo軼i gor帷ej wody, studzimy. Do wystudzonego mleka dodajemy 好ie磬i i ubijamy. Do ubitego kremu dodajemy 瞠latyn, delikatnie mieszamy. Gotowy krem wyk豉damy na sp鏚 ciasta. Wstawiamy do lod闚ki, a masa st篹eje.

      Galaretk rozpuszczamy w szklance gor帷ej wody. Odstawiamy do wystudzenia. 妃ietan ubijamy z cukrem pudrem a zg瘰tnieje.Do ubitej 鄉ietany dodajemy t篹ej帷 galaretk, delikatnie mieszamy. Wyk豉damy na ciasto. Posypujemy wi鏎kami czekoladowymi. Wstawiamy do lod闚ki.

      Ciasto 鄉ietankowo kawowe z chrupi帷ym spodem

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      pi徠ek, 29 stycznia 2016 13:54
  • czwartek, 28 stycznia 2016

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa