Wpisy

  • poniedzia貫k, 28 wrze郾ia 2015
    • Sezamki

      sezamki domowe

      Sk豉dniki:

      • 200 g sezamu
      • 170 g cukru
      • 2 造磬i wody
      • 2 造磬i miodu (p造nnego)

      Sezam wysypujemy na patelni, podpra瘸my a zrobi si z這ty, cz瘰to mieszamy. Studzimy.

      Przygotowujemy dwa arkusze papieru do pieczenia.

      Cukier i wod umieszczamy w garnku z grubym dnem. Gotujemy bez mieszania do momentu, a otrzymamy karmel koloru ciemnoz這tego. Do karmelu dodajemy mi鏚 i mieszamy 造磬. Nast瘼nie dodajemy przestudzony sezam i szybko mieszamy.

      Teraz nale篡 dzia豉 szybko, bo masa b璠zie bardzo szybko twardnia豉. Gotow mas wyk豉damy na papier do pieczenia, przykrywamy drugim kawa趾iem papieru. Wa趾ujemy na grubo嗆 oko這 1 cm. Odklejamy papier i kroimy mas na prostok徠y dowolnej wielko軼i. Pozostawiamy do ostudzenia.

      毒鏚這: Moje Wypieki

      sezamki domowe

      sezamki domowe

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 28 wrze郾ia 2015 13:49
  • wtorek, 15 wrze郾ia 2015

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa