Wpisy

  • 鈔oda, 26 wrze郾ia 2012
  • wtorek, 25 wrze郾ia 2012
    • Szarlotka

      Szarlotka

      Sk豉dniki na ciasto:

      • 60 dag m彗i
      • 1 jajko i 1 鄴速ko
      • 1 kostka mas豉
      • 180 g kwa郾ej 鄉ietany
      • 20 g cukru pudru
      • 2 造瞠czki proszku do pieczenia

      Sk豉dniki na nadzienie:

      • 1,5 kg jab貫k
      • 2 造磬i bu趾i tartej
      • 6 造瞠czek cukru
      • 1/2 造瞠czki cynamonu

      Wszystkie sk豉dniki na ciasto wk豉damy do miski i zagniatamy g豉dkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie cz窷ci (3/4 ciasta i 1/4). Blach (40cm x 25cm) wyk豉damy papierem do pieczenia, wyklejamy ciastem (wi瘯sz porcj). Pieczemy przez oko這 20 minut w temperaturze 190oC.

      Jab趾a myjemy, obieramy ze sk鏎ki, 軼ieramy na tarce o grubych oczkach. Do jab貫k dodajemy cukier, bu趾 tart oraz cynamon. Jab趾a wyk豉damy na podpieczone ciasto, nast瘼nie wyk豉damy reszt rozwa趾owanego ciasta.Pieczemy jeszcze oko這 20 -30 minut w temperaturze 190oC.

      毒鏚這: blog Przy kuchennym stole + moje modyfikacje

      Szarlotka

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (4) Poka komentarze do wpisu „Szarlotka”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      wtorek, 25 wrze郾ia 2012 11:35
  • poniedzia貫k, 24 wrze郾ia 2012
    • Cupcakes z marmolad i kremow r騜

      Cupcakes z marmolad i r騜 z kremu

      Sk豉dniki na ciasto:

      • 200 g mas豉
      • 200 g cukru (niepe軟a szklanka)
      • 200 g m彗i (szklanka i 造磬a)
      • 2 jajka
      • 1/2 造瞠czki sody
      • 1 造瞠czka proszku do pieczenia
      • 3 造瞠czki ekstraktu z wanilii
      • 3 造磬i mleka
      • 3 造磬i oleju
      • marmolada

      Wszystkie sk豉dniki (opr鏂z mleka) wk豉damy do miski i mieszamy mikserem (mas這 powinno mie temperatur pokojow). Nast瘼nie dolewamy mleko. Do formy wy這穎nej papilotkami, wyk豉damy ciasto na wysoko嗆 oko這 1 cm. Nast瘼nie 造瞠czk nak豉damy marmolad i zakrywamy ciastem. Pieczemy oko這 20 minut w temperaturze 190oC. Wystudzi. Z przepisu wychodzi 18 cupcakes'闚.

      Sk豉dniki na krem:

      • 100 ml 鄉ietany krem闚ki 30%
      • 250 g serka mascarpone
      • 2 造磬i cukru pudru
      • barwnik

      Dobrze sch這dzon 鄉ietan, chwil ubijamy, nast瘼nie dodajemy cukier puder, ubijamy na sztywno. Na koniec delikatnie mieszamy  z serkiem mascarpone. Dodajemy barwniki, ja u篡wam tych w proszku. Wylewam dwie krople wody na talerzyk, nast瘼nie wyka豉czk dodaje potrzebn ilo嗆 barwnika. Rozrobiony z wod barwnik dodaj wyka豉czk do masy, stopniowo, a do uzyskania porz康anego koloru masy. Wstawiamy mas do lod闚ki na 20 minut. Po tym czasie ozdabiamy cupcakes'y za pomoc r瘯awa cukierniczego z tylk ze wzorem gwiazdki. Przepis wystarczy na pokrycie 18 cupcakes'闚.

      Zapraszam do obejrzenia filmiku, pokazuj帷ego w jaki spos鏏 zrobi dwukolorow r騜 z masy.

      毒鏚這 przepisu na cupcakes: Romantyczne cupcakes

      Cupcakes z marmolad i kremow r騜

      Cupcakes z marmolad i kremow r騜

      Cupcakes z marmolad i r騜 z kremu

      Dodano: 18.01.2013 (tylka Wilton 2D)

      Cupcakes z kremow r騜

      Cupcakes z marmolad i kremow r騜

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (1) Poka komentarze do wpisu „Cupcakes z marmolad i kremow r騜”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 24 wrze郾ia 2012 08:20
  • czwartek, 20 wrze郾ia 2012
    • Szarlotka Ani

      Szarlotka Ani z piank

      Sk豉dniki:

      • 3 szklanki m彗i
      • 1 kg jab貫k
      • 2 造磬i 鄉ietany
      • 1 szklanka cukru
      • 4 jajka
      • kostka mas豉 (25 dag)
      • 1 造瞠czka proszku do pieczenia
      • cynamon

      M彗 mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy 1/2 szklanki cukru, szczypt soli, 鄉ietan, 鄴速ka, mas這 i szybko zagniatamy ciasto. Jab趾a myjemy, obieramy ze sk鏎ki, 軼ieramy na tarce o grubych oczkach. Do jab貫k dodajemy cukier do smaku oraz 造瞠czk cynamonu.

      Blach (40cm x 25cm) wyk豉damy papierem do pieczenia, wyklejamy ciastem (odk豉damy troch na kruszonk). Od這穎ne ciasto na kruszonk najlepiej zawin望 w foli i w這篡 do zamra瘸rki. Pieczemy przez oko這 30 minut w temperaturze 190oC.

      Z bia貫k ubijamy pian z cukrem (da豉m 1/2 szklanki) i odrobin soli. Jab趾a wyk豉damy na podpieczone ciasto, nast瘼nie wyk豉damy pian z bia貫k. Na wierzch 軼ieramy od這穎ny kawa貫k ciasta. Pieczemy jeszcze oko這 20 minut w temperaturze 190oC.

      Szarlotka Ani z bez

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (3) Poka komentarze do wpisu „Szarlotka Ani”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      czwartek, 20 wrze郾ia 2012 09:22
  • wtorek, 18 wrze郾ia 2012

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa