Wpisy

  • poniedzia貫k, 19 marca 2012
    • 奸iwki w czekoladzie

      奸iwki w czekoladzie

      Sk豉dniki:

      • oko這 30 sztuk suszonych 郵iwek
      • 1/2 szklanki w鏚ki
      • 1/4 szklanki wody
      • 1/4 szklanki cukru
      • 1/4 kostki mas豉
      • 1 造磬a kakao
      • oko這 1/4 paczki mleka w proszku
      • 200 g czekolady (da豉m tabliczk gorzkiej i tabliczk mlecznej)

      奸iwki prze這篡 do miseczki, zala w鏚k i odstawi na 3 godziny. Po tym czasie ods帷zy 郵iwki.

      Wod, cukier, mas這, kakao zagotowa, nast瘼nie przestudzi. Do powsta貫j masy doda mleko w proszku, wymiesza. Je瞠li b璠 grudki, mo積a u篡 blendera, by masa by豉 g豉dka.

      奸iwki nadziewa na patyczki od szasz造k闚, zanurza w masie z mleka w proszku. Odk豉da na papier do pieczenia, by masa zastyg豉. Jak masa zastygnie, mo積a poprawi kszta速 郵iwek.

      Czekolad rozpu軼i w k徙ieli wodnej. U篡waj帷 widelca, zanurza je kolejno w rozpuszczonej czekoladzie, potrz御n望 widelcem, by spad nadmiar czekolady. Odk豉da na papier do pieczenia, zostawi do zastygni璚ia.

      Przepis na mas z mleka w proszku jest od BeatySz z CINCIN.

      奸iwki w czekoladzie

      奸iwki w czekoladzie

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (1) Poka komentarze do wpisu „奸iwki w czekoladzie”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 19 marca 2012 20:51
    • Katarzynka

      katarzynka

      Sk豉dniki:

      • biszkopt (zrobiony z 1,5 porcji z tego przepisu)
      • 2 d瞠my z owoc闚 le郾ych (陰cznie oko這 650g)
      • 2 galaretki o smaku owoc闚 le郾ych
      • 3 paczki ciastek "Katarzynek" bez polewy
      • 400 ml 鄉ietany 30%
      • 1,5 造瞠czki 瞠latyny
      • 3 造磬i cukru pudru

      D瞠my podgrza, doda do nich 1/2 szklanki wody, wymiesza, zdj望 z kuchenki. Rozpu軼i w nich galaretki, odstawi do ostygni璚ia. Biszkopt przekroi na dwie cz窷ci. Na jedn po這w, wyla t篹ej帷 galaretk, nast瘼nie u這篡 ciastka (lekko docisn望). Odstawi do lod闚ki, a galaretka ca趾owicie st篹eje.

      疾latyn rozpu軼i w gor帷ej wodzie (1/4 szklanki). Dobrze sch這dzon 鄉ietan ubi z cukrem pudrem. Doda ostudzon 瞠latyn, wymiesza. Ubit 鄉ietan, wy這篡 na ciastka (zostawi troch 鄉ietany do posmarowania wierzchu ciasta). Przykry druga po這w biszkoptu. Wierzch posmarowa pozosta陰 鄉ietan, posypa start czekolad lub wi鏎kami kokosowymi.

      Ciasto odstawi do lod闚ki na minimum 5 godzin, tak by ciastka zmi瘯造.

      毒鏚這: blog Przepisy Magdy

      katarzynka

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (5) Poka komentarze do wpisu „Katarzynka”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 19 marca 2012 19:58
  • 鈔oda, 14 marca 2012
    • Pop瘯ane ciasteczka (Chocolate Crinkles)

      Pop瘯ane ciasteczka

      Sk豉dniki:

      • 200 g po豉manej gorzkiej czekolady (da豉m tabliczk gorzkiej i tabliczk mlecznej)
      • 100 g mas豉
      • 3 jajka
      • 2/3 szklanki cukru (da豉m 3 造磬i mniej)
      • 2 造瞠czki ekstraktu z wanilii
      • 1/2 造瞠czki proszku do pieczenia
      • szczypta soli
      • 1 i 2/3 szklanki m彗i
      • cukier puder do obtoczenia ciastek

      Mas這 rozpu軼i razem z po豉man czekolad. Odstawi do ostygni璚ia. Bia趾a ubi  na sztywn pian. Pod koniec dodawa partiami cukier, a nast瘼nie 鄴速ka oraz ekstrakt z wanilii. Nadal miksuj帷, doda mas czekoladowa. M彗 przesia wraz z proszkiem do pieczenia. Wsypa do powsta貫j masy, doda s鏊, dobrze wymiesza. Sch這dzi w lod闚ce przez minimum 6 godzin, a najlepiej przez ca陰 noc. Po le瘸kowaniu, ciasto nabiera 造瞠czk i formowa kulki wielko軼i orzecha w這skiego. Ciasto powinno by twarde. Nast瘼nie kulki obtacza w cukrze pudrze i uk豉da na blasze wy這穎nej papierem do pieczenia. Nale篡 zostawi odst瘼y pomi璠zy kulkami. Piec 12-14 minut w temperaturze 170oC. Ciastka podczas pieczenia pop瘯aj oraz sp豉szcz si.

      Ciastka nale篡 formowa do嗆 szybko, by ciasto si nie ogrza這. Nie nale篡 piec zbyt d逝go, bo ciastka zrobi si twarde.

      毒鏚這: gazetka "Przy郵ij przepis! Ciasta i Torty" nr 12/2011

      Pop瘯ane ciasteczka

      Pop瘯ane ciasteczka

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (3) Poka komentarze do wpisu „Pop瘯ane ciasteczka (Chocolate Crinkles)”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      鈔oda, 14 marca 2012 20:21
  • wtorek, 06 marca 2012

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa