Wpisy

  • pi徠ek, 19 grudnia 2014
    • Babeczki marchewkowe renifery

      Babeczki mrchewkowe w waflach Vafini renifery

      Sk豉dniki:

      • 1 szklanka m彗i
      • 2 jajka
      • 0,5 szklanki cukru
      • 1 ubita szklanka startej na drobnych oczkach marchwi
      • 85 g mas豉
      • 1 p豉ska 造瞠czka sody oczyszczonej
      • 1 p豉ska 造瞠czka proszku do pieczenia
      • 1 造瞠czka cukru waniliowego
      • 2 造瞠czki cynamonu
      • 1/4 szklanki 簑rawiny suszonej w p豉tkach
      • wafelki jajka Vafini

      Ca貫 jajka ubijamy z cukrem na puszyst mas. Mas這 rozpuszczamy, studzimy. Do ubitych jajek dodajemy marchewk, delikatnie mieszamy. Nast瘼nie dodajemy m彗 i pozosta貫 sypkie sk豉dniki. Dodajemy przestudzone mas這 oraz 簑rawin. Mieszamy.Form na muffinki wyk豉damy wafelkami Vafini. Foremki waflowe wype軟iamy ciastem (najlepiej r闚no z brzegiem). Pieczemy w temperaturze 190oC przez oko這 20 minut, do suchego patyczka. Studzimy.

      babeczki marchewkowe renifery

      babeczki marchewkowe renifery

      Sk豉dniki na dekoracje:

      • 200 g czekolady mlecznej
      • bia貫 groszki (Biedronka) + czekolada
      • precelki (du瘸 paczka, du穎 odpada przy przepo豉wianiu)
      • czerwone M&M'sy

      Czekolad rozpuszczamy w k徙ieli wodnej. Babeczki zanurzamy g鏎na cz窷ci ciasta w rozpuszczonej czekoladzie. Nast瘼nie dekorujemy po堯wkami precelk闚 (wbijamy w babeczk), groszkami.

      babeczki marchewkowe renifery Rudolf

      babeczki marchewkowe renifery Rudolf

      毒鏚豉: przepis na ciasto marchewkowe + moje modyfikacje - blog 奸adami s這dkiej babeczki,

      dekoracja - Moje Wypieki

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      pi徠ek, 19 grudnia 2014 11:42
  • pi徠ek, 12 grudnia 2014
    • Muffinki mrchewkowe z 簑rawin

      Muffinki marchewkowe z 簑rawin

      Sk豉dniki na muffinki:

      • 2 szklanki m彗i
      • 4 jajka
      • 1,5 szklanki cukru (da豉m mniej)
      • 2 ubite szklanki startej na drobnych oczkach marchwi
      • 175 g mas豉
      • 2 p豉skie 造瞠czki sody oczyszczonej
      • 2 p豉skie 造瞠czki proszku do pieczenia
      • 2 造瞠czki cukru waniliowego
      • 4 造瞠czki cynamonu
      • p鏊 szklanki 簑rawiny suszonej w p豉tkach

      Ca貫 jajka ubijamy z cukrem na puszyst mas. Mas這 rozpuszczamy, studzimy. Do ubitych jajek dodajemy marchewk, delikatnie mieszamy. Nast瘼nie dodajemy m彗 i pozosta貫 sypkie sk豉dniki. Dodajemy przestudzone mas這 oraz 簑rawin. Mieszamy. Form na muffinki wyk豉damy papilotkami. Wype軟iamy papilotki ciastem. Pieczemy w temperaturze 190oC przez oko這 25 minut (do suchego patyczka). Studzimy.

      Polewa

      • 200 g cukru pudru
      • 4 造磬i wody

      Cukier puder mieszamy z wod by uzyska konsystencje g瘰tej 鄉ietany. Muffinki po ostudzeniu polewamy lukrem.

      Ostrokrzew (najlepiej wykona dzie wcze郾iej)

      • barwniki w proszku (zielony, czerwony, srebrny)

      50 g masy cukrowej barwimy kolorem czerwonym, pozosta陰 cz窷 na kolor zielony. Z czerwonej masy odrywamy ma貫 kawa趾i i formujemy kulki. Zielon mas wa趾ujemy, wykrawamy listki ostrokrzewu foremk. Kulki oraz listki odstawiamy do wyschni璚ia. Po wyschni璚iu listki opr鏀zamy srebrnym barwnikiem.

      Listki oraz owoce uk豉damy na lekko zastygni皻ym lukrze.

      Muffinki 鈍iateczne marchewkowe z 簑rawin

      Muffinki 鈍iateczne marchewkowe z 簑rawin

      Muffinki 鈍iateczne marchewkowe z 簑rawin

      毒鏚豉: przepis na ciasto marchewkowe + moje modyfikacje - blog 奸adami s這dkiej babeczki,

      dekoracja - Google

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (2) Poka komentarze do wpisu „Muffinki mrchewkowe z 簑rawin”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      pi徠ek, 12 grudnia 2014 13:29

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa