Wpisy

  • 鈔oda, 26 listopada 2014
    • Muffinki Oreo

      muffinki Oreo

      Sk豉dniki na muffinki:

      • 2 jajka
      • 120 g cukru
      • 4 造磬i gorzkiego kakao
      • 5 造瞠k rozpuszczonego mas豉
      • 100 g jogurtu naturalnego
      • 1/3 szklanki gor帷ej wody
      • 200 g m彗i pszennej
      • 1/2 造瞠czki proszku do pieczenia
      • szczypta sody
      • szczypta soli
      • 10 ciasteczek Oreo

      W rondelku rozpuszczamy mas這 z kakao i gor帷 wod. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta mas. Przesian m彗 mieszamy z proszkiem do pieczenia, sol, sod. Do jajek dodajemy jogurt, mas kakaow i mieszank m帷zn. Mieszamy do po陰czenia sk豉dnik闚. Ciastka Oreo kroimy na wi瘯sze kawa趾i (jedno ciastko dzieli豉m na 6 cz窷ci), dodajemy do ciasta, mieszamy.

      Form na muffinki wyk豉damy papilotkami. Wype軟iamy papilotki ciastem. Pieczemy w temperaturze 180oC przez oko這 20 minut. Studzimy.

      Sk豉dniki na krem:

      • 250 ml 鄉ietanki krem闚ki 30%
      • 125 g serka mascarpone
      • 10 ciastek Oreo
      • 2 造磬i cukru pudru

      妃ietan ubijamy chwil, dodajemy cukier puder i ubijamy a zg瘰tnieje. Do ubitej 鄉ietany dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy. Nast瘼nie dodajemy pokruszone ciastka (bardzo drobno pokruszone), delikatnie mieszamy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki.

      Najlepiej u篡 tylki o kszta販ie gwiazdki (np. Wilton 21), tylka kwiatek (Wilton 1b) mo瞠 si zatyka gdy ciastka Oreo nie b璠 dobrze pokruszone.

      muffinki Oreo

      muffinki Oreo

      昱r鏚這: blog Poezja-smaku

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (3) Poka komentarze do wpisu „Muffinki Oreo”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      鈔oda, 26 listopada 2014 12:30
  • czwartek, 20 listopada 2014
  • pi徠ek, 07 listopada 2014
  • poniedzia貫k, 03 listopada 2014
    • Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym

      Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym

      Sk豉dniki na babeczki:

      • 1 szklanka m彗i pszennej (odejmujemy 2 造磬i m彗i i w to miejsce dodajemy 2 造磬i kakao)
      • 100 g sch這dzonego mas豉
      • 1 鄴速ko
      • 2,5 造磬i cukru pudru

      M彗 mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy zimne mas這 i 鄴速ko. Wszystko siekamy no瞠m, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy do lod闚ki na 30 minut.

      Sch這dzonym ciastem wylepiamy foremki do babeczek (u篡豉m ma造ch foremek), wysmarowane mas貫m. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200oC. Studzimy..

      Sk豉dniki na krem:

      • budy waniliowy
      • 400 ml mleka
      • 100 g mas豉

      Budy gotujemy na mleku (je瞠li budy jest bez cukru, to dodajemy 2 造磬i cukru) i studzimy, najlepiej odstawi na noc do wystygni璚ia. Mi瘯kie mas這 ucieramy, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e zimnego budyniu. Ka盥 kolejn 造磬 budyniu dodajemy a poprzednia dobrze po陰czy si z mas貫m.

      Je瞠li masa zwa篡 si, mo積a j jeszcze uratowa, stosuj帷 k徙iel wodn. Wstawi misk z mas budyniow do naczynia z gotuj帷 wod i miksowa, a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie mas wstawi do lod闚ki, by troch st篹a豉.

      Za pomoc r瘯awa cukierniczego nape軟iamy wystudzone babeczki. Dowolnie dekorujemy.

      Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym

      毒鏚這 babeczek: blog Moje Wypieki

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (1) Poka komentarze do wpisu „Kruche babeczki kakaowe z kremem budyniowym”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 03 listopada 2014 12:59

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa