Wpisy

  • wtorek, 12 lutego 2013
    • Ciasto Nesquik

      Ciasto Nesquik

      Sk豉dniki na 4 kruche placki:

      • 300 g m彗i
      • 3 造磬i kakao Nesquik
      • 1/2 造瞠czki proszku do pieczenia
      • 150 g mas豉
      • 2 jajka
      • 50 g cukru pudru

      Wszystkie sk豉dniki zagniatamy na jednolite ciasto, sch豉dzamy w lod闚ce przez oko這 30 minut. Ciasto dzielimy na 4 r闚ne cz窷ci. Papier do pieczenia przycinamy do wielko軼i odpowiadaj帷ej wielko軼i blachy do pieczenia (40cm x 25cm), potrzebne b璠 4 takie prostok徠y. Ka盥 cz窷 ciasta wa趾ujemy, bardzo cienko, na przygotowanych kawa趾ach papieru. Kruche placki pieczemy w temperaturze 180oC przez oko這 10-15 minut. Piek豉m po dwa placki na raz.

      Sk豉dniki na bia造 biszkopt:

      • 4 bia趾a
      • 4 造磬i m彗i
      • 4 造磬i cukru
      • 1/2 造瞠czki proszku do pieczenia
      • 3 造磬i oleju

      Bia趾a ubijamy z cukrem na sztywna pian. Nast瘼nie dodajemy m彗 z proszkiem do pieczenia i olej, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blach (40cm x 25cm) wy這穎n papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180oC przez 15 minut. Studzimy.

      Sk豉dniki na krem:

      • 4 鄴速ka
      • 4 szklanki mleka
      • 1 budy 鄉ietankowy
      • 4 造磬i kakao Nesquik
      • 2 造磬i m彗i ziemniaczanej
      • 150 g mas豉
      • 4 造磬i cukru pudru

      3 szklanki mleka gotujemy, w pozosta貫j szklance mleka rozpuszczamy, budy, kakao, m彗 ziemniaczan i 鄴速ka. Wlewamy do gotuj帷ego mleka, mieszaj帷, zagotowa do zg瘰tnienia. Studzimy, najlepiej odstawi na noc do wystygni璚ia. Mi瘯kie mas這 ucieramy z cukrem pudrem, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e zimnego budyniu. Ka盥 kolejn 造磬 budyniu dodajemy a poprzednia dobrze po陰czy si z mas貫m.

      Je瞠li masa zwa篡 si, mo積a j jeszcze uratowa, stosuj帷 k徙iel wodn. Wstawi misk z mas budyniow do naczynia z gotuj帷 wod i miksowa, a do uzyskania g豉dkiej masy. Nast瘼nie mas wstawi do lod闚ki, by troch st篹a豉. 

      Sk豉dniki na polew:

      • 200 g bia貫j czekolady
      • 50 g mas豉

      Czekolad i mas這 rozpuszczamy w k徙ieli wodnej, mieszamy.

      Uk豉damy ciasto: kruchy placek, 1/4 kremu, kruchy placek, 1/4 kremu, bia造 biszkopt, 1/4 kremu, kruchy placek, 1/4 kremu, kruchy placek, polewa

      毒鏚這: blog sweet dreams

      Ciasto z kakao Nesquik

      Szczeg馧y wpisu

      Komentarze:
      (11) Poka komentarze do wpisu „Ciasto Nesquik”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      joannab_jb
      Czas publikacji:
      wtorek, 12 lutego 2013 13:35

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa