Wpis

poniedzia貫k, 06 lutego 2017

Tarta z jab趾ami

Sk豉dniki na ciasto

  • 200 g mas豉
  • 2 szklanki m彗i
  • 3 造磬i cukru pudru
  • szczypta soli
  • 5 造瞠k zimnej wody

M彗 mieszamy razem z cukrem pudrem i sol. Nast瘼nie dodajemy mas這 i wod, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy na godzin do lod闚ki.

Sk豉dniki na nadzienie:

  • 4 jab趾a, obrane, pokrojone na cienkie plasterki
  • 6 造瞠k cukru
  • 1/3 造瞠czki cynamonu
  • 1 造磬a m彗i
  • 2 造磬i roztopionego mas豉
  • 1 jajko (roztrzepane, do posmarowania wierzchu)

4 造磬i cukru mieszamy z cynamonem, posypujemy pokrojone jab趾a, mieszamy. Pozosta貫 2 造磬i cukru mieszamy z m彗.

Sch這dzone ciasto wa趾ujemy i wyk豉damy nim form do tarty. Rozwa趾owane ciasto posypujemy mieszank cukru i m彗i. Uk豉damy jab趾a, polewamy roztopionym mas貫m. Pozosta造m rozwa趾owanym ciastem dekorujemy tart. Ca這嗆 smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200oC przez oko這 40 minut. 

毒鏚這: Moje Wypieki

DSC_4222

DSC_4223

DSC_4225

 


Szczeg馧y wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
joannab_jb
Czas publikacji:
poniedzia貫k, 06 lutego 2017 12:49

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • gin86 napisa(a) komentarz datowany na 2017/02/06 16:09:59:

    Klasyka, kt鏎ej nie mo積a si oprze :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa