Wpis

鈔oda, 08 lutego 2017

Kruche babeczki z kremem Nutella

DSC_4234

Sk豉dniki na ciasto:

  • 100 g mas豉
  • 1 szklanka m彗i
  • 1 造磬a cukru pudru
  • szczypta soli
  • 2 造磬i zimnej wody

M彗 mieszamy razem z cukrem pudrem i sol. Nast瘼nie dodajemy mas這 i wod, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wk豉damy na godzin do lod闚ki. Sch這dzone ciasto wa趾ujemy, wycinamy ciastka foremk w kszta販ie kwiatka (5,5 cm). Wk豉damy je do nat逝szczonych i obsypanych odrobin m彗i, wewn皻rznych cz窷ci foremek do babeczek (ma貫, 5cm). Pieczemy w temperaturze 200oC przez oko這 15 minut (a b璠 rumiane). Studzimy.

Sk豉dniki na krem:

  • 250g serka mascarpone
  • 8 造瞠k kremu Nutella (w temperaturze pokojowej)

Sk豉dniki miksujemy. Ozdabiamy babeczki za pomoc r瘯awa cukierniczego z tylk ze wzorem kwiatka.

毒鏚這 przepisu na ciasto: Moje Wypieki

DSC_4235

DSC_4232

DSC_4229

DSC_4230


Szczeg馧y wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
joannab_jb
Czas publikacji:
鈔oda, 08 lutego 2017 12:38

Polecane wpisy

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa