Wpis

wtorek, 15 wrze郾ia 2015

Ry穎we babeczki z kremem

Ry穎we cupcakes z kremem 鄉ietanowym

Sk豉dniki na babeczki ry穎we:

  • 300 g masy karmelowej z puszki (masa kr闚kowa)
  • 70 g ry簑 preparowanego
  • 50 g mlecznej czekolady

Mas kr闚kow wyk豉damy do garnka, dodajemy posiekan na ma貫 kawa趾i czekolad. Podgrzewamy na niewielkim ogniu, mieszamy, a do rozpuszczenia si czekolady. Do masy dodajemy ry, mieszamy. Gotow mas wyklejamy form do muffinek, tak by pozosta這 wg喚bienie po鈔odku (najlepsza b璠zie silikonowa forma, 豉twiej b璠zie z niej wyj望 gotowe babeczki). B璠zie si klei. Form odstawiamy do lod闚ki.

Sk豉dniki na krem:

  • 500 ml 鄉ietany 36%
  • 250 g serka mascarpone
  • 6 造瞠k Nutelli (w temperaturze pokojowej)
  • 2 造瞠czki cukru pudru

Dobrze sch這dzon 鄉ietan, chwil ubijamy, dodajemy cukier puder, ubijamy na sztywno. Serek mascarpone mieszamy z Nutell. ㄠczymy obie masy, dodajemy ubit 鄉ietan do masy mascarpone. Gotowym kremem dekorujemy babeczki. Mo積a posypa starta mleczna czekolad. Przechowywa w lod闚ce.

毒鏚豉: Moje Wypieki + modyfikacje, Pinterest

Ry穎we cupcakes z kremem 鄉ietanowym


Szczeg馧y wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
joannab_jb
Czas publikacji:
wtorek, 15 wrze郾ia 2015 12:58

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • gin86 napisa(a) komentarz datowany na 2015/09/16 12:36:18:

    Ale one s這dziutkie :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa