Wpis

poniedzia貫k, 22 czerwca 2015

S這necznikowiec

S這necznikowiec ciasto ze s這necznkiem

Sk豉dniki na ciasto:

  • 3/4 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • 3 造磬i kakao

Powy窺ze sk豉dniki umieszczamy w garnku. Zagotowa, podgrzewamy a do rozpuszczenia si cukru. Studzimy.

  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki m彗i pszennej
  • 1 造瞠czka proszku do pieczenia
  • 1 造瞠czka sody oczyszczonej

M彗, proszek oraz sod przesiewamy i odstawiamy. Bia趾a oddzielamy od 鄴速ek, ubijamy na sztywn pian. Stopniowo dodajemy cukier. Dalej ubijaj帷, dodajemy po jednym 鄴速ku. Po uzyskaniu kremowej pianki, wlewamy wystudzon kakaow mieszank i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesiane suche sk豉dniki i delikatnie mieszamy.

Form (40 cm x 25 cm) wyk豉damy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blach. Pieczemy oko這 40-45 minut w temperaturze 180oC (do suchego patyczka). Studzimy. Po przestudzeniuprzekrawamy na p馧.

Sk豉dniki na chrupi帷y s這necznik:

  • 250 g 逝skanego s這necznika
  • 70 g mas豉
  • 8 造瞠k cukru
  • 4 造磬i mleka

Wszystkie sk豉dniki umieszczamy w garnuszku, mieszamy, gotujemy. Blach wyk豉damy papierem do pieczenia, wylewamy zagotowana mieszank. Pieczemy w temperaturze 180oC przez oko這 20 minut (a s這necznik b璠zie mia z這ty kolor). Po upieczeniu studzimy i kruszymy na ma貫 kawa趾i. Mo積a to zrobi blenderem.

Sk豉dniki na mas:

  • 200 g mas豉
  • puszka masy kajmakowej
  • pokruszony chrupi帷y s這necznik

Mi瘯kie mas這 ucieramy, a zbieleje. Nast瘼nie dodajemy po 造盧e masy kajmakowej. Dodajemy pokruszony s這necznik, mieszamy.

Sk豉dniki na nas帷zenie:

  • szklanka zaparzonej i ostudzonej czarnej herbaty

Sk豉dniki na polew czekoladow:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 150 ml 鄉ietany krem闚ki 30%

W garnku podgrzewamy 鄉ietan do momentu wrzenia. Zdejmujemy z kuchenki i dodajemy posiekan na ma貫 kawa趾i czekolad.Odstawiamy do rozpuszczenia (oko這 5 minut). Mieszamy i odstawiamy do lekkiego zastygni璚ia.

Pierwszy blat kakaowy nas帷zamy herbat, wyk豉damy mas kajmakow. Uk豉damy nast瘼ny blat, nas帷zamy herbat. Ca這嗆 polewamy polew czekoladow.

Sk豉dniki na krem 鄉ietankowy:

  • 150 ml 鄉ietany krem闚ki 30%
  • 100 g masy kajmakowej

Dobrze sch這dzon 鄉ietan, chwil ubijamy, nast瘼nie dodajemy mas kajmakow, ubijamy do po陰czenia. Ciasto dekorujemy kremem 鄉ietankowym za pomoc r瘯awa cukierniczego z tylk ze wzorem kwiatka (Wilton 1b).

毒鏚這: Moje Wypieki

S這necznikowiec ciasto ze s這necznkiem


Szczeg馧y wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
joannab_jb
Czas publikacji:
poniedzia貫k, 22 czerwca 2015 12:01

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Go嗆 Magda napisa(a) z *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl komentarz datowany na 2015/06/22 15:24:01:

    S這necznik w cie軼ie. To musi by wy鄉ienite!

  • gin86 napisa(a) komentarz datowany na 2015/06/24 10:44:49:

    Od dawna za mn chodzi to ciacho :) Tylko teraz te wszystkie owoce tak kusz, 瞠 jako nie mog si za nie zabra... Tobie wysz這 wspaniale :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa