Wpis

pi徠ek, 03 kwietnia 2015

Babka z bakaliami

Babka wielkanocna z bakaliami

Sk豉dniki:

  • 1 kostka mas豉
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • 225 g m彗i
  • 1 造磬a proszku do pieczenia
  • 2 造磬i w鏚ki
  • 2 造磬i cukru wanilinowego
  • p馧 kg bakalii (rodzynki, orzechy, 郵iwki, sk鏎ka pomara鎍zy, 簑rawina, owoce kandyzowane, itp.

Mas這 utrze z cukrem. Ci庵le ubijaj帷 dodawa stopniowo po 1 鄴速ku. Nast瘼nie doda proszek do pieczenia, m彗, cukier wanilinowy i w鏚k. Z bia貫k ubi sztywn pian, 1/3 doda do masy, rozmiesza, by rozlu幡i ciasto, potem delikatnie po陰czy z pozosta陰 pian i rozdrobnionymi bakaliami.

Mas wy這篡 do formy na babk. Piec w temperaturze 180ºC przez oko這 45 minut, do suchego patyczka.

毒鏚這: przepis na ciasto - Moje Wypieki

Babka wielkanocna z bakaliami


Szczeg馧y wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
joannab_jb
Czas publikacji:
pi徠ek, 03 kwietnia 2015 20:35

Polecane wpisy

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa