Wpis

poniedzia貫k, 16 kwietnia 2012

Ciasto Stefania

Ciasto Stefania

Sk豉dniki:

  • 1 litr mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 造瞠czki cukru waniliowego
  • 1 kostka mas豉
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 造磬i kakao
  • herbatniki (zu篡豉m 45 sztuk)

Blach (40cm x 25cm) wy這篡 papierem do pieczenia, dno wy這篡 herbatnikami.

Mleko wla do garnka, doda cukier, cukier waniliowy, mas這 oraz kakao rozpuszczone w niewielkiej ilo軼i wody (tak by nie by這 grudek). Podgrza, a cukier i mas這 si rozpuszcz. Ca這嗆 zagotowa, nast瘼nie powoli wsypywa kasz mann. Ca造 czas miesza, by si nie przypali這 i nie by這 grudek. Wymiesza dok豉dnie. Mas wyla na herbatniki, wyr闚na i na wierzchu u這篡 warstw herbatnik闚. Ciasto pola polew.

毒鏚這: blog kulinarne spotkania

Ciasto Stefania


Szczeg馧y wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
joannab_jb
Czas publikacji:
poniedzia貫k, 16 kwietnia 2012 20:29

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Go嗆 Natalia napisa(a) z *.acn.waw.pl komentarz datowany na 2012/04/17 01:31:26:

    Smakowicie wygl康a ta Stefania :)

  • joannab_jb napisa(a) komentarz datowany na 2012/04/19 09:50:56:

    Dzi瘯uj i polecam upiec

  • Go嗆 napisa(a) z *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl komentarz datowany na 2013/02/28 11:35:57:

    super ciasto

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa