Wpis

鈔oda, 04 stycznia 2012

Polewa kakaowa

Polewa kakaowa

Sk豉dniki:

  • 4 造磬i cukru
  • 2 造磬i 鄉ietany
  • 3 造磬i kakao
  • 6 dkg mas豉
  • 1 造瞠czka 瞠latyny


疾latyn zala niewielk ilo軼i zimnej wody.
Reszt sk豉dnik闚 zagotowa, mieszaj帷.
Gdy 瞠latyna nap璚znieje, podgrza j do ca趾owitego rozpuszczenia (ja wstawiam j do miski z gor帷 wod) i doda do reszty masy.
Wymiesza i wystudzi. Pola ciasto.

Polewa jest g豉dka, bardzo 豉dnie zastyga, dobrze si kroi, nie 豉mie si, nie brudzi no瘸 przy krojeniu i r彗 przy jedzeniu.
Na pokrycie ciasta z formy keksowej zrobi豉m polew z dw鏂h porcji.

Przepis pochodzi od Cinki

Polewa kakaowa


Szczeg馧y wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
joannab_jb
Czas publikacji:
鈔oda, 04 stycznia 2012 15:42

Wyszukiwarka

Kana informacyjny

Kontakt: asilis@wp.pl

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚 Polskie Blogi Kulinarne Top Blogi
Wszystkie zdj璚ia na blogu s moj w豉sno軼i. Nie wyra瘸m zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Opcje Bloxa